back to top

Kako da impresioniraš njegove roditelje

Ako želi da te upozna sa roditeljima, znači da mu je stalo do tebe, a za tebe to znači dve stvari: puno srce jer znaš da si mu važna i kolena koja klecaju, jer znaš da je prvi susret sa njegovima recept za potencijalnu katastrofu. Neće prestati da te voli ako ne impresioniraš njegovu majku, ali bolje je da skupiš ekstra bodove. Evo i kako.

574681 porodica shutterstock 99253853 kako da impresioniraš njegove roditelje

Donesi cveće njegovoj mami
I to ne ono u buketu, već u saksiji. Tako će se setiti tebe svaki put kada zaliva taj isti cvet i velike su šanse da će to sećanje biti pozitivno. To ne mora biti neki raskošan cvet – dovoljne su i ciklame i sigurno ćeš je osvojiti.

Boca vina za tatu
Reakcija će biti: “Fina mala” – garantovano. Boca vina je uvek dobar poklon, osim ako ti je dečko mesecima pričao da mu je tata nekada bio alkoholičar. Ako nije, sigurno ćeš skupiti dodatne bodove.
Komplimenti kuvarici
Ako je vaš prvi susret porodični ručak, potrudi se da pohvališ njen recept. Ako u jelu primetiš neki specifičan ukus, definitivno ga izdvoji i pohvali kao odličan dodatak koji baš fali tvom receptu. Nikako nemoj upoređivati pitu svoje bake sa pitom koju je napravila njegova mama, jer je to teritorija u koju je pametnije ne ulaziti.
Prste k sebi
Njegova mama ne mora da vidi kako izgledaju vaše seanse maženja, a ako ih vidi, možda će misliti da nisi baš preterano dobro vaspitana. Ne moraš ignorisati dečka tokom cele posete, ali nemoj baš ni visiti po njemu.
Traži recept
Najbolji mogući kompliment koji možeš dati njegovoj mami je da tražiš recept kolača koji je poslužila. Obavezno napomeni da ćeš da probaš da ispečeš za njenog dragog sina i naglasi da si svesna da neće biti savršen kao njen. Ovim trikom ćeš joj se toliko uvući u kožu da će istog trena početi da pita za unuke.