back to top

Odaberite kaput prema obliku svog tela

kaput odaberite kaput prema obliku svog telaDani su sve hladniji, a sumnja koja se javlja pri pogledu na stari kaput sve je veca. Da li vas on može grejati još jednu zimu i da li je još uvek u skladu s aktuelnim trendovima?

Ako vaše telo ima oblik pešcanog sata, nosite kapute svetlih i upecatljivih boja, koje su uskladene s neutralnim komadima, poput sivih pantalona, jer ce ovakva kombinacija uciniti da izgledate više.

Pod pojam “upecatljiv kaput” ubrajaju se i oni sa životinjskim (leopard) uzorkom, upadljivim printovima, pa i jednobojni kaputi, na primer u jarkoplavoj boji.

Ako se možete pohvaliti vecim poprsjem, najbolje ce vam pristajati širi, udoban kaput, koji je potrebno iskombinovati s nekim uskim pantalonama ako želite da izbegnete “kutija” izgled.

Lepo ce vam stajati i oni koji se vezuju u struku, kaputici asimetricnog kroja sakrice vaše obline, a i kaputi s volanima pri samom dnu su odlican izbor koji ce vašem izgledu podariti ravnotežu.

Neke osobe koje imaju kratko telo i duže ekstremitete vole da kupuju broj vece kapute da bi ispod mogle da imaju više slojeva džempera, koji, u zavisnosti kako su iskombinovani, mogu promeniti izgled tela.

Kaputi s (veštackim) krznom oko vrata i upecatljivom dugmadi mogu produžiti torzo, a ako su upecatljivo razmaknuti, to vas može dodatno uciniti višim.

Ako ste jako mršavi, i ne možete da se pohvalite velikim grudima i zadnjicom i još uvek stajete u pantalone iz srednje škole, strukturiran kaput pomocice u prividnom stvaranju oblina.

Kaiš ce dati iluziju ženstvenije linije, a beli kaput koji se vezuje u struku dodace obline na grudima i bokovima.