back to top

Prirodnim mirisima oterajte muve

S problemom muva u stanu i kući bore se apsolutno svi, a kako biste se rešili ovih dosadnih letnjih napasti ne morate kupovati veštačka sredstva neprijatnih mirisa, već ih se možete rešiti uz pomoć prirode. Muve mrze mediteransko bilje, zato uz pomoć zdravih i mirisnih biljaka osvežite prostor i rešite se napasnika.

ruzmarin prirodnim mirisima oterajte muve

Ruzmarin i lovor

Pomešajte nekoliko grančica ruzmarina i nekoliko suvih listova lovora. Izmrvite ih i stavite u ukrasne činije.
Činije stavite u kuhinju pored kante za smeće, u dnevni boravak ili gde god vam se skupljaju muve. Ovo bilje ima intenzivan miris koji vi nećete mnogo osetiti, a koji osvežava prostor i tera mušice.

Menta

Pomešajte šoljicu vode i 25 kapi eteričnog ulja mente. Mešavinu stavite u bočicu s prskalicom i pošpricajte prostoriju kad god se setite.
Menta ima vrlo nežan i ugodan miris koji deluje pozitivno na disajne puteve, a koji muve nikako ne vole.

Lavanda

Oko kuće, na prozor ili na balkon u vaze zasadite nekoliko biljaka lavande. Lavanda se vrlo lako održava, ima prijatan miris, prekrasan je ukras, a što je najvažnije vrlo uspešno tera muve, komarce i ostale dosadne insekte.
Lavandu možete upotrebiti i kao mentu, a sve što vam je potrebno je malo vode i nekoliko kapi eteričnog ulja ove lekovite biljke.