back to top

Sanovnik ruža – šta znači sanjati ružu?

Ruža je na javi cvet koji označava pažnju, ljubav ili ljubomoru, a sve zavisno od toga koje je boje i kako se i u kojoj prilici ona nekome poklanja.

Takođe, ruža je cvet koji ima trnje, te je sinonim za nekoga ko je vrlo oštar i otvoren, ko je često spreman da se bori ili brani, ko je zloban ili podmukao, te ko „napada“ druge sasvim neočekivano i iz prikrajka.

Šta znači sanjati ružu? U snovima ruža nije naročito čest motiv, ali zbog svog trnja se može lako odnositi na osobe koje su vrlo drske, koje imaju potrebu da se brane i da se štite, te će simbolika najčešćih snova o ruži biti izneta u nastavku ovog teksta.

sanjati ruzu
Da li ste se ikada zapitali šta znači sanjati ružu?

Sanjati da u snu vidite ružu 

Kada ste sanjali da u snu vidite neku ružu, na javi označava da ste previše prilika propustili jer ste bili nesigurni u sebe i svoje sposobnosti, te da treba da se posvetite sticanju samopouzdanja, te ili da shvatite koliko ste puni kvaliteta i vrlina. 

Sanjati da u snu kupujete ružu 

San u kome vi kupujete ružu, ili za sebe ili kao poklon, ima konotaciju na javi da ćete se vi sa nekim sukobiti, pa i da ćete pokajati zbog reči ili postupaka kojima ste osobu koja vam je draga povredili ili razočarali.

Sanjati da vi u snu mirišete ružu 

Ako ste sanjali da u snu mirišete ružu, te da ste sasvim opijeni i smireni njenim lepim mirisom, u zbilji implicira da ste skloni da se previše oslanjate na svoje emocije ili na intuiciju, te da upravo i zbog toga lako grešite i niste uopšte racionalna i realna osoba, koja ozbiljno pristupa problemima. 

Sanjati da vam u snu neko poklanja ružu 

Ukoliko ste sanjali da ste u snu na poklon dobili ružu, na javi to ima konotaciju da ste osoba koja je vrlo druželjubiva i koja lako stiče nova poznanstva i prijateljstva, te da se uvek radujete nekim novim susretima i komunikaciji sa drugim ljudima. 

sanjati ruzu
Sanjati da vam u snu neko poklanja ružu 

Sanjari da vi u snu berete ružu 

Kada ste sanjali da u snu berete ružu, na javi to simbolizuje da imate neke velike želje i poslovne planove i da težite da ih što pre ostvarite, te da ste u nekom smislu i brzopleti i skloni da srljate i da pravite nepotrebne i lakomislene greške i sasvim neracionalne poteze. 

Sanjati da ste se u snu uboli na trn od ruže 

Kada ste se vi u snu uboli na trn ruže, na javi to ima simboliku da ste osoba koja se nalazi pred i vrlo velikim izazovima i poteškoćama, i da treba da uložite veliki trud i napore kako biste se pak i spasili nevolja i briga, ali da ćete vrlo teško uspeti da se snađete jer uopšte niste neko ko je realno i sasvim dovoljno istrajan i odlučan, u svojim namerama i planovima. 

Sanjati da u snu gazite ružu koju ste bacili na zemlju 

San u kome ste vi bacili ružu na zemlju i gazite je u besu i ljutnji, ima na javi jasnu i baš direktnu simboliku, da ćete se vrlo razljutiti i razočarati u neke osobe koje ste smatrali ili odanim i vernim prijateljima, te da nećete uspeti da im oprostite izdaju i iznevereno poverenje, ni kada vas zamole za „drugu priliku“. 

sanjati ruzu
Simbolika sna zavisi i od boje ruže.

Sanjati sasvim uvelu ružu 

Ukoliko ste sanjali da je ruža u vašem snu uvela, i da vam je žao da je bacite, na javi ima vrlo ili negativnu i lošu konotaciju, pa implicira da ste pred nekim velikim gubicima, i da ćete čuti neke i tužne vesti ili doživeti velike neprilike, pa čak se suočiti i sa bolešću ili smrću dragih i/ili bliskih osoba. – (Sanjati ružu)

Sanjati ružu neke sasvim određene boje 

Ako ste sanjali crvenu ružu, to na javi ima konotaciju da ćete da se u nekoga zaljubite ili da će ili vama neka osoba da izjavi ljubav. – (Sanjati ružu)

Kada ste sanjali žutu ružu, na javi to znači da ste na nekoga ljubomorni ili zavidni, te da se vrlo i trudite da nekome napakostite i da ga sputate. Također, sanjati majmuna ima isto značenje.  – (Sanjati ružu)

Ukoliko ste sanjali belu ružu, ona označava da ste osoba koja je poštena i čestita, te da ste i vrlo i plemeniti i dobrodušni i da svakome od srca pomažete u nevolji. – (Sanjati ružu)

San u kome ste videli sasvim crnu ružu, označava neku tugu ili žaljenje na javi, te implicira skoru smrt neke vama baš važne i bitne osobe. – (Sanjati ružu)

PREPORUKA