back to top

Sanovnik kornjača – Šta znači sanjati kornjaču?

Ako ste nedavno videli neku kornjaču, onda je moguće da je i sanjate, pa u tom slučaju ne morate tumačiti svoj san.

Sanjati kornjaču iznenada i ako taj san nije povezan sa zbivanjima na javi, onda bi trebalo da pokušate da protumačite svoj san.

Prema većini tumačenja, kornjača u snovima simboliše mudrost, strpljenje ali i dugovečnost. Ipak, tačna simbolika sna u kojem ste videli kornjaču će zavisiti od toga u kojoj situaciji ste sanjali kornjaču i šta ste još u tom snu videli.

Moguće je da sanjate kako vidite kornjaču, kako je držite u ruci, kako se plašite kornjače itd. Sve su to moguće situacije u kojima možete videti kornjaču i svaka od tih situacija se tumači na drugačiji način.

U nastavku ovog teksta pogledajte koji su to snovi o kornjači i kako izgleda njihovo tumačenje.

Nakon čitanja ovog kratkog vodiča za tumačenje snova, kasnije će vam biti mnogo lakše da sami protumačite neki sličan san u kojem se kornjača pojavi kao dominantan motiv.

sanjati kornjacu
Sanjati kornjaču tumačenje sna

Sanovnik i sanjarica tumačenje i značenje ovog sna – Šta znači sanjati kornjaču?

Sanjati kako vidite kornjaču

Ako sanjate kako vidite kornjaču, onda je to jako dobar znak. Ovaj san ukazuje na to da vi idete pravim putem u životu i da umete da vrednujete prave stvari. Vaši ciljevi su realni i zato vi sa lakoćom uspevate da ih ostvarite.

U poslu imate uspeha, a odnosi sa ljudima u okruženju su vam veoma dobri. Oko sebe imate nekoliko dobrih prijatelja na koje uvek možete da se oslonite i ne volite da trošite svoje vreme sa ljudima koji na vas deluju negativno.

Osim toga, san u kojem ste videli kornjaču znači da ste vi osoba koja je veoma sigurna u sebe i koja ima čvrsto definisane stavove. Vi ne dozvoljavate da vas bilo šta poremeti i nikada ne odustajete od svog cilja.

Svesni ste da morate biti strpljivi i uporni ukoliko želite da postignete neki uspeh.

Međutim, san u kojem ste videli kornjaču može i drugačije da se tumači. Zapravo, ovaj san može da znači da ste vi jako nesrećni u ljubavi i da vam osoba koja vam se dopada ne uzvraća osećanja.

Ukoliko ste u vezi ili u braku, verovatno ste jako nesrećni, tako da bi ovaj san trebalo da vas podstakne da razmislite da li i dalje želite da ostanete sa tom osobom.

Moguće je da ste partnera previše idealizovali i da ste tek vremenom shvatili da ništa nije onako kao što ste vi mislili da će biti. U tom slučaju, najbolje je da se raziđete i da svoju sreću potražite na drugoj strani.

Sanjati kako držite u ruci kornjaču

Ako sanjate kako u ruci držite kornjaču, onda je to znak da bi trebalo da budete malo strpljiviji i da sačekate pre nego što nešto odlučite ili pre nego što načinite sledeći korak.

Vi često postupate brzopleto i onda se dešava da pogrešite. Zato bolje sačekajte malo, kako biste doneli pravu odluku.

Takođe, ovaj san vam govori da treba da uživate u sadašnjem trenutku i u svim lepim stvarima koje vas okružuju. Sve ostalo što treba da dođe, doći će kada to budete najmanje očekivali.

sanjati kornjacu
Šta znači sanjati kornjaču?

Sanjati kako jurite kornjaču

Ako ste sanjali kako jurite kornjaču, onda je to znak da ćete u skorije vreme biti primorani da odlučite nešto veoma važno. Najverovatnije je u pitanju neka važna odluka koja se tiče vašeg posla jer vi niste zadovoljni sadašnjom pozicijom na poslu i sredinom u kojoj živite i radite.

Voleli biste da napravite veliku promenu u svom životu i da promenite svoj život iz korena.

Moguće je da razmišljate o tome da se odselite u neki veći grad ili čak u drugu državu gde biste mogli naći mnogo bolji posao.

Sanjati kako jašete neku veliku kornjaču

Ukoliko ste u snu videli sebe kako jašete ogromnu kornjaču, taj san ima dobru simboliku. U budućem periodu vas očekuje neko putovanje, najverovatnije kada je u pitanju posao.

Sve svemu, na tom putovanju ćete se lepo zabaviti, a u poslu ćete imati dosta uspeha u narednom periodu.

sanjati kornjacu
Sanovnik kornjača – Šta znači sanjati kornjaču?

Sanjati kako se plašite kornjače

Ako sanjate kako imate strah od kornjače, onda je to znak da se vi ne prikazujete u svom pravom svetlu. Vi krijete određene aspekte svoje ličnosti i ne volite javno da iskazujete svoja prava mišljenja.

Ukoliko imate san u kojem osetite kako se plašite kornjače, to znači da bi trebalo da skinete masku koju nosite pred drugima i da se prikažete onakvima kakvi zaista jeste.

U suprotnom, može se desiti da u život privučete neke totalno pogrešne osobe.

Sanjati kako ubijate kornjaču

Ukoliko ste sanjali kako ubijate kornjaču, taj san ima jako lošu simboliku. Naime, ovaj san ukazuje na to da ćete u predstojećem periodu ostati bez nečije podrške koja vam je mnogo značila.

Moguće je da će vam prijatelji okrenuti leđa kada vam budu najpotrebniji. Vi nećete dobiti pomoć koju ste očekivali i bićete jako razočarani u periodu koji dolazi.

Preporuka