back to top

Sanovnik vrata – Šta znači sanjati vrata?

Tačno značenje snova o vratima će zavisiti od toga u kojoj situaciji ste sanjali vrata i šta ste sve još u tom snu videli.

Sanjati vrata može da ima različita značenja i simboliku, koja može da bude i dobra i loša. Snovi o vratima uglavnom ukazuju na odnose koje imate sa spoljašnjim svetom, ali i na ono što se dešava u vama samima.

Moguće je da sanjate kako ulazite na vrata, kako izlazite kroz njih, kako nailazite na zatvorena vrata, kako ih sami zatvarate ili kako vam neko lupa vrata ispred nosa. To su samo neke od situacija koje možete sanjati kada su u pitanju vrata.

Svaki od ovih snova ima različitu simboliku, a nešto više o tome saznaćete u nastavku ovog teksta.

sanjati vrata
Sanjati vrata značenje sna

Sanovnik i sanjarica tumačenje i značenje ovog sna – Šta znači sanjati vrata?

Sanjati kako ulazite na vrata

Ukoliko ste sanjali kako ulazite na vrata u neki prostor, taj san znači da će se u vašem životu otvoriti neke nove mogućnosti u budućem periodu.

Naime, vi ćete odlučiti da počnete novu fazu u svom životu i da prošlost ostavite iza sebe. Pred vama će biti jako puno mogućnosti, a na vama je kako ćete ih iskoristiti.

Međutim, u zavisnosti od emocija koje ste osetili dok ste prolazili kroz vrata zavisiće i značenje vašeg sna.

Ako ste dok ste prolazili kroz vrata osetili neke loše emocije, onda taj san znači da vi ne volite nikakve promene i da se ne snalazite dobro u novim okolnostima. Sve što ima promene u vama budi strah i niz drugih loših emocija.

Sanjati kako izlazite kroz vrata

Ukoliko ste sanjali kako izlazite kroz vrata napolje, taj san simboliše vašu potrebu da se više okrenete ka drugim ljudima i da razvijete svoj društveni život. Moguće je da ste se do sada držali po strani i da ste bili prilično zatvoreni.

sanjati vrata
Šta znači sanjati vrata?

Sanjati kako otvarate vrata ka spolja

Ukoliko sanjate kako otvarate vrata ka spolja, onda je to znak da bi trebalo malo više da se posvetite drugim osobama i da se okrenete porodici.

Moguće je da ste ih u poslednje vreme zapostavili, a ovaj san vas upravo upozorava da ne gledate samo sebe, već da se okrenete drugima.

Sanjati kako otvarate vrata ka unutra

Ukoliko ste sanjali kako otvarate vrata ka unutrašnjoj strani, onda je to znak da vi želite bolje da upoznate sami sebe i da se okrenete svojoj duhovnosti.

Sanjati otvorena vrata

Ukoliko ste sanjali otvorena vrata, onda taj san znači da ste spremni da prihvatite neke nove ideje. Vi ste odlučili da neka stara uverenja i stavove ostavite iza sebe i da hrabro zakoračite napred u svetliju budućnost.

Sanjati zatvorena vrata

Ako ste sanjali zatvorena vrata, taj san onda ukazuje na neke mogućnosti i prilike koje su vam bile ispred nosa a koje niste uspeli da iskoristite.

Osim toga, moguće je da vas neko ili nešto u stvarnom životu sprečava da napredujete. Istu simboliku ima i san u kojem vidite zaključana vrata.

sanjati vrata
Sanovnik vrata – Šta znači sanjati vrata?

Sanjati kako vi zaključavate vrata

Ukoliko ste u snu vi zaključavali vrata, onda je to znak da se vi na neki način sopstvenom inicijativom odvajate od drugih ljudi. Vi niste dovoljno sigurni u sebe i uvek drugima prepuštate to da budu dominantni.

Sanjati kako vam je neko zalupio vrata u lice

Ukoliko ste sanjali kako vam je neko zalupio vrata u lice, to je znak da ćete negde biti ignorisani i izdvojeni iz mase. Moguće je da nećete biti deo neke zajedničke aktivnosti u budućem periodu i da ćete se zbog toga osetiti jako odbačeno.

Sanjati okretna vrata

Ukoliko ste sanjali okretna vrata, taj san znači da se non stop vrtite u mestu jer ne uspevate nikako da ostvarite ono što ste zamislili.

Moguće je da ste sebi postavili neke previsoke ciljeve i da zato nailazite na neuspeh.

U tom slučaju, najbolje bi bilo da smanjite kriterijume i ciljeve i da se opredelite za nešto što je u skladu sa vašim realnim mogućnostima.

Ovo bi bili neki od najčešćih snova o vratima. Međutim, tumačenja kažu da ovi snovi nekada i ne moraju imati nikakvu posebnu simboliku.

Moguće je da sanjate vrata ukoliko u stvarnom životu imate veliki strah od toga da vam neko može obiti vrata i provaliti u kuću.

U  tom slučaju vaš san o vratima predstavlja samo odraz vaših realnih strahova, pa ga ne morate ni tumačiti.

Preporuka