back to top

11 saveta za lepši život

smiley 11 saveta za lepši život1) Ostavite prošlost za sobom

Loša iskustva koristite kako bi izvukli pouku iz njih, umesto da vas pune negativnim osećanjima. Ružna osećanja, parališu napredak i unose konfuziju, zato zaboravite sve ružne stvari i okrenite se ljubavi i pozitivnom razmišljanju. Sve ružno starije od jednog dana, tretirajte kao smeće koje vam zagađuje dušu.

2) Promenite način razmišljanja

Odlučite da se više ne opterećujete problemima, nije dovoljno zaboraviti nekadašnja loša iskustva, ako nećete stvarno krenuti unapred. Svaki problem na koji naiđete posmatrajte kao rešiv, a ako nemate rešenje trenutno, ostavite ga za kasnije, nekad se isti reše sami od sebe, dok opet ako razmislite trezvenije glave, lakše ćete doći do rešenja. Radite na sebi.

3) Radujte se

Iščekujte lepe stvari i radujte se unapred njihovom dolasku. Uživajte u njima i pre nego što stignu. Nikad ne očekujte ništa manje od najboljeg, najbolje i zaslužujete. Dobro raspoloženje je stvar stava, i potrebna je ista količina truda da se oseti i sreća i jad.

4) Budite optimista

Optimista u svemu vidi šansu za bolje, dok pesimista vidi poteškoće. Ako se koncentrišete na poteškoće, samo njih ćete i primećivati. Nisu optimisti slepi za probleme, već gledaju mimo njih, i brže ih prevazilaze. Svaki dan donosi bar nešto dobro i to je ono na šta treba da se koncentrišete.

5) Stremite ostvarivanju svojih želja

Saznajte šta je to što želite, i počnite da radite na tome. Motivacija je ono što vas pokreće, dok je navika ono što vas održava na određenom pravcu. Zato promene u navikama, stvaraju promene u životnim pravcima.

6) Krećite se u pravim krugovima

Kako bi ste ostvarili ono što želite, krećite se u krugovima u kojima to i možete da ostvarite. Važno je biti na pravom mestu za ostvarenje svojih želja. Nakon toga treba samo da budetre dovoljno uporni. Budite spremni da platite i određenu cenu, jer ništa ne dolazi tek tako.

7) Okružite se pravim ljudima

Vrlo je važno ko su ljudi oko vas, jer u nekima ćete pronaći inspiraciju i podršku, u nekima ne. Sami, opet, nećete postići ništa.

8) Pružite da bi vam se vratilo

Sve u životu bazira se na količini uloženog truda, i ljubav i sreću i saosećanje i razumevanje, pa čak i novac morate dati da bi vam se vratilo. Isto važi i za negativne stvari, ako dajete negativno, negativno se i vraća.

9) Živite za trenutak

Juče je prošlo, a sutra će tek doći. Uživajte u sadašnjim trenucima. Ako budete jednim delom mislili o prošlosti, a drugim o budućnosti, bićete rastrzani u sadašnjosti.

10) Smejte se

Ako plačete, plakaćete sami, ako se smejete čitav svet će se smejati sa vama. Održavajte svoj smisao za humor. Smejte se svojim greškama, umesto da plačete nad njima. Smeh je najbolje oružje protiv problema.

11) Održavajte zdravim i um i telo

Vodite računa o zdravlju, kako fizičkom, tako mentalnom. Motivacija hrani mozak, a nju nećete naći na samo jednom mestu, potrebni su mu konstantni podsticaji. Saznanja i obrazovanje vam ostaju zauvek, bez obzira da li imate posao, ili ne. Vreme i trud koje uložite u sebe, su vreme i trud uloženi u vašu budućnost.