back to top

3 načina da nanesete puder a da se ne “prekrečite”

Iako neke žene ne vole da stavljaju puder jer imaju savršenu kožu i smatraju da im puder nije potreban i da je on koristan samo ženama koje treba da prikriju neke nedostatke na licu, uvek dođe taj dan kada će doći u susret sa ovim čarobnjakom.

373492 shutterstock 7530439 3 načina da nanesete puder a da se ne prekrečite

 

Zbog pudera mnoge žene izgledaju lepše i imaju više samopouzdanja, a dobar je saveznik u sakrivanju dosadnih bubuljica.
Prema tipu kože biramo i tip pudera koji će nam biti potreban, takođe jako je bitno prilagoditi način šminkanja i prema delu dana, pa tako nećete u podne izgledati kao da ste upravo izašli iz nekog kluba.evo i nekoliko saveta pri odabiru pudera:

1. Ženama sa suvom kožom preporučuju se hidrantni puderi, oni koji će nahraniti kožu i sprečiti dodatno isušivanje, osobe koje imaju ovaj tip kože trebaju da izbegavaju pudere u prahu.

2. Osobe koje imaju masnu kožu treba da izbegavaju pudere namenjene suvoj, pudere koje u sebi sadrže sjaj. Za njih su savršeni oni koji ne sadrže ulja, a puder u prahu je preporučljiv.

3. Mešovita koža takođe zahteva specifičan tretman, najbolji izbor pudera će biti onaj na bazi kreme.Ne treba zaboraviti problematičnu T zonu na koju se nanosi puder u prahu.Nakon odabira pudera treba naučiti i kako ga pravilno naneti, to je možda i najbitnije jer koliko god da ste dali para za njega ništa se to neće videti ako se pogrešno nanese.Većina žena sa ovih prostora nanosi puder prstima što jeste najbrži način ali ne i najbolji.

Najbolja investicija jeste četka za nanošenje pudera, koja će vam pomoći da u vrlo tankom sloju naneste puder a da pritom prekrijete sve što ste želele, i može da vam traje zaista dugo.Zatim, tu su i sunđerčići koji su jeftinija varijanta, a odlično rade posao. Jedina mana im je što se ne mogu koristiti za više od dva nanošenja.Boju pudera birajte na osnovu vaše boje kože, nikako ne sme biti tamnija, već je preporučljivo da bude svetlija za nijansu, kako ne biste imale onu uočljivu razliku između lica i vrata što svakako nije lepo za videti.