back to top

Banane brišu podočnjake, ananas bore

Od Dru Barimor, Olivije Vajld, preko Ovena Vilsona, Vinsa Vona do Dite von Tiz, brojne zvezde pridržavaju se njenih načela zdravog jelovnika za detoksikaciju i lepotu koji ne uključuje gluten i mlečne proizvode. 

ananas i banane banane brišu podočnjake, ananas bore

“Lepota se gradi iznutra prema spolja, a da bi koža bila sjajna i lepa treba jesti namirnice koje organima i koži daju energiju”, ističe Snajderova – “Izbegavajte lajt proizvode, kao i gazirana pića s veštačkim zaslađivačima pošto isušuju kožu i čine je osetljivom” 

Najbolje za kožu 

Snajderova se kune i moć ananasa, koji bi trebalo da jedete barem jednom nedeljno kako biste podstakli proizvodnju kolagena u koži. Seme lana je odličan dodatak jelima, jer je bogato esencijalnim masnim kiselinama koje sprečavaju unutrašnje isušivanje kože. Kod pojave bubuljica Snajder predlaže izbacivanje toksina iz tela dijetom koja se sastoji od ispijanja jogurta, ali i mešavine vode i jabukovog sirćeta.

Najbolje za kosu 

Vitamin A je ključan za sjajnu i zdravu kosu, kao i za hidrirano teme koje podstiče brži rast kose. Zbog toga je dobro obogatiti svoj jelovnik svežom šargarepom. Semenke bundeve odličan su izvor cinka, sumpora i vitamina A, koji pomaže u jačanju kose, pa ih valja pojačano jesti kod problema sa štitnom žlezdom ili nakon porođaja.

Najbolje za nokte 

Za lepe i čvrste nokte otporne na listanje preporučuje se proso, kao i tamno lisnato povrće poput spanaća i kelja.

Smoothie za doručak 

Sastojci: 3 dl vode, mala glavica naseckane rimske salate, 3 do 4 stabljike celera, nekoliko listova spanaća, 1 jabuka, 1 kruška, 1 banana, sok od pola limuna

Priprema: Naseckanu zelenu salatu i vodu stavite u blender. Nakon što se salata dobro usitni, dodajte celer, jabuku i krušku, a nakon nekoliko minuta bananu i sok od limuna.

(Izvor: B92, 24sata.hr)