back to top

Da li su Francuskinje zaista savršene?

Da li su Francuskinje savršene? Ako je suditi prema britanskim i američkim knjigama koje pokušavaju da uhvate “ono nešto” izgleda da su sve druge žene prepune zavisti i nesigurnosti u poređenju sa glamuroznim lepšim polom Francuske.

francuskinja da li su francuskinje zaista savršene?

 

Način na koji hodaju, kako se oblače, koje frizure “šetaju”, način na koji podižu porodicu – sve to je stavljeno pod mirkoskop knjige “Francuskinje se ne goje” Mirej Ðulijano (u izdanju “Portalibrisa).

List “Figaro” odlučio je da ispita mističnu ženstvenost Francuskinja i došao je na šokantan zaključak – sve je to laž. Ili “američki san”.

Novinarka Pegi Frej odlučila je da istraži, jedan po jedan, sve mitove vezane za Francuskinje počevši od “prirodne lepote”.

Njihova vitka figura? Ne verujte mitu da Francuskinje ne drže dijetu, piše “Figaro”. Istina je da nikada ne pričaju o dijeti.

Njihov seksi izgled. List prenosi nedavno sprovedenu studiju u kojoj se navodi da Francuskinje potroše 97 evra na donji veš – jednu petinu onoga što potroše Amerikanke.

Što se tiče njihovih “prirodnih” pramenova – oni dolaze pravo iz flašice sa bojom, ali imajte na umu da će Francuskinja mesecima tražiti pravu frizerku i nikada vam neće dati njenu adresu.

Zaboravite na predstavu Francuskinje kako se zlopati iznad vrelog šporeta i priprema jela prema receptu koji se prenosi sa generacije na generaciju. Moderna Francuskinja provede dva i po minuta u kuhinji podgrevajući jelo u mikrotalasoj.

Njen izvanredi modni ukus? Ne budite blesavi, poručuje list, nisu svi TV voditeljka Loren Ferari koja je za većinu stereotip savršene Francuskinje. Većina žena stavi “svašta pomalo svačega, poneku staru stvar i to kako stigne”.

List navodi da je tajna Francuskinja zapravo u tome “da sve rade veštački: imaju veštačku frizuru, veštački se oblače, veštački su fatalne”.

Umesto zaključka: Francuskinje su majstori pretvaranja.

“Ono što one primenjuju je moto: manje je više – u gotovo svakom domenu. A to je talenat koji nemaju svi”, navodi list.