back to top

Ekscentrične i udobne – cipele a la Ledi Gaga

Cipele na platformu, kao i animal printovi, ove sezone će biti potpuni hit. Na veliko zadovoljstvo ženskih stopala, dizajnirane su tako da ne budu teške za hodanje, a da u njima izgledate elegantno i ekscentrično.

cipele1 ekscentrične i udobne   cipele a la ledi gaga

Ove sezone se vraća obuća visokih platformi sa pravilom “što više – to bolje”. Više ne morate da nosite neudobne cipele da biste bili in. Mogu se naći u neutralnim bojama i raznim dezenima.

– Ove cipele mogu da se nose uz svašta, od košulja do iscepanih farmerki. Jedna od najvećih prednosti jeste mogućnost šetnje kao i u ravnoj obući, a izgledaju savršeno – kaže Ivana Murišić, diplomirani kostimograf.

Ona je dodala i da će se svaka žena u ovakvim platformama osećati “bliže vrhu”, ali da ipak mora da bude spremna na “vežbanje”.

cipele2 ekscentrične i udobne   cipele a la ledi gaga
Pored visokih platformi, ove jeseni i zime biće aktuelne gležnjače, poznatije kao poluduboke cipele, sa zanimljivim detaljima poput šnala, zipera, kaišića, nitni, čak i sa kombinacijom kože i drugih materijala. Moderne su i cipele sa niskom petom. U ovu grupu se ubrajaju i cipele sa građenim đonom.
Što se boja tiče, aktuelne su uglavnom maslinastozelena, braon, bordo, siva i crna.
– I dalje je jako aktuelan print u svakom obliku, animal, geometrija, cvetni, pa i teksture. Sam stil ne određuju skupoceni detalji, već način na koji osoba ume da ih iznese – kažu Nataša i Aleksandra Ristić, dizajnerke koje prave obuću “Rish”.