back to top

Greške nakon raskida

Svako na raskid reaguje drugačije: Neke devojke se povlače u sebe, neke glumataju da su presrećne, a svaka napravi barem jednu od ovih grešaka

raskid greške nakon raskida

1. Uhođenje na Facebooku

Klasična greška nakon prekida: Umesto da se zabavljaš i pokušavaš da ga zaboraviš, ti visiš na Facebooku i pokušavaš dešifrovati značenje pesme koju je stavio na svoj zid. On je verovatno u gradu i ne misli na tebe, pesma sigurno nema veze s tobom, a na ovaj način samo sebi produžavaš patnju.

2. Novi tip u roku od nedelju dana

Nakon raskida, najbolje je sačekati pre nego što skočiš u vezu s novim tipom. Ako si ti ostavljena, sigurno još nisi imala vremena procesuirati šta se tačno dogodilo, a novi dečko  će ti samo privremeno skrenuti misli s bivšeg: Nakon nekog vremena ćeš morati da se suočiš sa činjenicama.

3. Hvalisanje novim tipom

Učiniti bivšeg dečka ljubomornim ima svoje prednosti, ali ako već nakon nekoliko dana počneš stavljati slike zgodnih tipova s kojima se družiš na Facebook ili se počneš hvaliti njegovim prijateljima da imaš novog,boljeg tipa, svi će znati da samo pokušavaš da izgledaš kao da te je ba briga (a ustvari…).

4. Pas umesto dečka

Mnoge devojke nakon raskida pokušavaju popuniti emocionalnu prazninu, a iako je kupovina ili udomljavanje životinje super stvar, nije rešenje u ovom slučaju. Nije prirodno svaliti sav teret na jadnu životinju: Ako ne možeš biti sama, ne bi trebalo da  očekuješ od ljubimca da te uteši.

5. Radikalni makeover

Pramenovi ili šiške su jedno, ali ako nakon raskida odlučiš odrezati svoju dugu kosu i zameniti je otkačenom frizurom samo kako bi dokazala da si nova osoba, velike su šanse da ćeš zažaliti. Prirodno je hteti nešto novo, ali najveća promena mora doći iznutra. Ako fizičkom promenom želiš izbrisati nešto što te muči iznutra, nećeš uspeti: Bićeš ista osoba, s istim problemima – i drugom frizurom.