back to top

IT stručnjaci najviše varaju supruge

prevara it stručnjaci najviše varaju suprugeNovo istraživanje ukazuje kako su u muškoj populaciji varanju najviše skloni IT inženjeri.

Anketa sprovedena od strane kontroverznog portala AshleyMadison.com, specijaliziranog za spajanje oženjenih korisnika koji žele stupati u vanbračne avanture, ukazala je na zanimljive rezultate.

Prema njihovoj studiji, tipičan muškarac koji vara svoju suprugu je u četrdesetim godinama, oženjen duže od 10 godina, i poseduje dvoje dece starije od 10 godina.

Među 11.453 anketiranih muškaraca (koji svi imaju račun na portalu AshleyMadison.com), najveći postotak onih koji varaju supruge radi na poslovima vezanim uz IT inženjerstvo, što je značajna promena u odnosu na 2010. godinu, kada se taj profil nalazio tek na petom mestu.

Nakon IT inženjera, kojih je u odnosu na sve druge 10,6%, varanju su skloni zaposleni u finansijskom sektoru(8,2%), edukaciji (6,5%), lekari(4,6%), i advokati (3,8%).

Što se žena tiče, istraživanje je obradilo 2.865 članica portala, i ukazalo kako je prosečna žena koja vara svog muža u tridesetim godinama, udata 5 ili manje godina,  poseduje ćerku mlađu od 3 godine. Što se zanimanja tiče, varanju su najviše sklone učiteljice, potom slede domaćice, i žene zaposlene u medicinskoj industriji.

Izvor: Vidi.hr