back to top

Kako da kosa brže raste

kosa kako da kosa brže rasteZdrava kosa je prva i osnovna predispozicija za brži rast kose a prvi korak je redovna i adekvatna nega.

Kosa je zdrava ako je snabdevebna svim neophodnim vitaminima i mineralima koji su joj potrebni, a najbitniji su A, B, C i D vitamini, cink, beta karoten i selen. Ove vitamine ćete uneti kroz ishranu bogatu voćem i povrćem i kroz upotrebu proizvoda za negu i regeneraciju kose koji sadrže navedene vitamine.

Zdrava koža glave je jednako bitna za rast i kvalitet kose. Zamašćena koža glave će oštetiti koren kose i oslabiti dlaku, što dovodi do sporijeg rasta, zato ako imate masnu kosu, tretirajte je adekvatnim proizvodima.

Da bi proizvodi za negu kose najbolje delovali, bitno je da ih upotrebljavate prema uputstvu jer ćete samo tako postići maksimalni učinak. Redovno šišanje kose takođe podstiče rast, jer uklanjanje  oštećenih delova koji samo crpe hranljive sastojke će proslediti hranljive materije tamo gde treba i pospešiti rast. Svođenjem feniranja, peglanja i bilo kakvog drugog agresivnog tretmana na minimum čuvate zdravlje svoje kose, zato kad god imate priliku, pustite kosu da se prirodno osuši, a kada je fen neophodan, nemojte sušiti skroz mokru kosu, već pustite da peškir upije deo vode, jer je skroz mokra kosa mnogo osetljivija od vlažne.