back to top

Kako da sami napravite prirodnu kremu za svaki tip kože

Možda je vreme da se okrenete prirodnijim rešenjima koji će se pokazati znatno efikasnijim, a i vaš novčanik će vam biti zahvalan jer sastojke verovatno već imate.

krema-za-lice

Istaknite svoju prirodnu lepotu uz pomoć ovih jednostavnih maski za baš vaš tip kože koje će garantovano popraviti teksturu vašeg lica, a najbolje od svega jeste što ćete biti sigurni da maska ne sadrži nikakve štetne sastojke.
Za suvu kožu
Dve mere meda pomešajte sa jednom merom jabukovog sirćeta. Dobro promešajte i nanesite na lice i pustite da odstoji tako 15 do 20 minuta. Nakon toga lice je potrebno dobro isprati mlakom vodom. Med deluje kao prirodni hidratant kože, pa daje osveženje suvoj koži, dok jabukovo sirće održava normalnu pH nivo kože.
Za masnu kožu
Dve mere jogurta pomešajte sa jednom merom soka isceđenog limuna. Pomešajte sastojke i nanesite na lice, ali i na vrat, pa ostavite da deluje trideset minuta. Kada se maska stvrdne, isperite lice mlakom vodom. Jogurt pomaže u borbi protiv staračkih pegica i čišćenju pora kože, dok limunov sok pomaže u redukovanju mrlja od akni i bubuljica.
Za normalnu kožu
Koristite srž papaje ili banane, nanesite je na lice i pustite da odstoji tamo dvadesetak minuta. Ovo pomaže u potpunom čišćenje kože. Pulpa papaje pomoći će u redukovanju staračkih pegica i bora. Možete iskoristiti i limunovo ulje za prirodno čišćenje kože: nanesite ga na lice i ostavite da deluje pet minuta, a zatim dobro isperite mlakom vodom i lice osušite laganim dodirima peškira.