back to top

Kako da skinete neželjenu tetovažu

Slika na telu koju ste uradili pre nekoliko godina više vam se ne dopada, želite da je uklonite. Evo kako to da uradite

tetovaza skidanje kako da skinete neželjenu tetovažu

Sledeći put dobro razmislite pre nego što je stavite.
Pre nego što se odlučite da uklonite tetovažu, važno je da se dobro informišete o načinima na koje se taj proces izvodi i o stručnjaku koji će vam izvesti ovaj tretman.

Ovaj postupak uglavnom se radi postepeno, pa je veoma važno da se naoružate strpljenjem i disciplinom, a tokom oporavka strogo je zabranjeno guljenje kraste i izlaganje tretiranog dela kože suncu.

Laser

Lasersko uklanjanje tetovaže podrazumeva prodiranje laserskog zraka u dublje slojeve kože i razbijanje čestica boje na sitne fragmente. Laseri imaju talasnu dužinu koja eliminiše određenu grupu pigmenta, pa zato jedan laser ne može istovremeno da ukloni sve boje u jednoj šarenoj tetovaži. Broj tretmana je individualan i zavisi od kvaliteta boje koja je korišćena prilikom tetoviranja.

Dermoabrazija

Dermoabrazija je teško izvodljiva bez pojave ožiljaka jer se kod većine tetovaža boja nalazi u trećem sloju kože.

U pitanju je mehaničko, medicinsko brušenje kože pomoću dijamantske brusilice s velikim brojem okretaja i koristi se kod ožiljaka i dubokih bora, dok kod tetovaža može biti praćena pojavom pigmentacije kože ili sitnih ožiljaka.

Hirurško uklanjanje 

Nakon ovog načina uklanjanja tetovaže uvek ostaje vidljiv ožiljak. Ako su tetovaže male, ova metoda može biti veoma efikasna, ali ako su u pitanju veliki crteži, ožiljak neće biti estetski prihvatljiv.

Ostale metode

Postoje i druge metode uklanjanja tetovaže poput nanošenja soli na tretirano područje kao i ubrizgavanje supstanci koje mogu da ublaže pigment, ali je veoma važno znati da se ovako boja uglavnom ne može potpuno odstraniti.