back to top

Kućne biljke koje uklanjaju nezdrave hemikalije iz vazduha

kucne biljke koje uklanjaju nezdrave hemikalije iz vazduha kućne biljke koje uklanjaju nezdrave hemikalije iz vazduhaHemikalije iz građevinskog materijala, nameštaja ili čak osveživača vazduha mogu da zagade vazduh u prostoriji, što izaziva alergije i čini vas sklonijim prehladama. Najprirodniji način da pročistite vazduh je odgovarajuća biljka u saksiji.

Kućne biljke ispuštaju kiseonik i pomažu da se uklone hemikalije kao što je formaldehid, uobičajeno isparenje u zatvorenim prostorijama, koji može da izazove respiratorne i neurološke probleme, kao i rak. Ovih četiri odličnih biljaka možda neće izlečiti astmu, ali će vam pomoći da lakše dišete.
Bršljen

Dostupan u različitim bojama i oblicima, ova puzavica pomaže da se pročisti formaldehid. Možete ga gajiti u visećim korpama, saksijama na podu, ili čak da ga podrežete tako da daje određeni oblik. Potreban mu je vlažniji vazduh, pogotovu zimi, pa ga treba redovno poprskati vodom.

Bambusova palma

Pored toga što je odlična za uklanjanje formaldehida iz vazduha, palma bambusa isto tako nije teška za održavanje. Samo je stavite na mesto na kome će redovno imati nekoliko sati direktne sunčeve svetlosti i redovno je zalivajte.

Mirni ljiljan

Profesionalac za uklanjanje mnogih toksina, uključujući aceton, benzen, alkohol i amonijak, mirni ljiljan je jedina biljka na našoj listi koja ima cveće. Da bi osto zdrav i bez insekata, biće potrebno da povremeno operete lišće.

Kaučukovo drvo

Svaka biljka vam uvene? Onda je kaučukovo drvo prava biljka za vas. Snažno uklanja formaldehid i može da podnese niske temperature i malo svetla. Samo treba da ga dobro zalivate.

Izvor: S media