back to top

Kupaći kostim baš za tebe

U kupovinu novog kupaćeg kostima krenite sa najboljom drugaricom, ili drugom, nikako sa dečkom. Potreban vam je iskren savetnik, oštar kritičar, a ne ljubomorko koji ne želi da se njegova devojka eksponira. Ili, ako ste još u fazi muvanja, za svaki model će vam reći da vam stoji kao saliven.

kupaci kupaći kostim baš za tebe

Kada ste pronašli adekvatno društvo odredite koji tipi kupaćeg kostima želite kako ne biste obilazili više prodavncia nego što je to potrebno. Jednostavni dizajn, a dobar kvalitet, nude sportski brendovi, ali i modne kuće koje proizvode donji veš, a postoje već decenijama.

Ako želite ultra moderan bikini, uz koji obavezno u ponudi ide i pare ili haljinica za plažu, papuče, ceger i peškir, onda se uputite u tržne centre i takozvane “tinejdžerske” butike.

Prilikom odabira nemojte se povoditi za modnim trendovima. Boje, dezeni i krojevi su manje važni kada se skinete na plaži ili kraj bazena. Bitno je da vam kupaći kostim dobro stoji – da ističe vaše kvalitete i prikriva mane.

Ako spadate u mršavice ne morate mnogo da birate – vama verovatno sve lepo stoji, a naročito klasičan bikini, kao i sve vrste šljaštećih materijala.

Tange na plaži su demode, a ako baš insistirate onda neka to bude onaj nešto ‘čedniji’ model.

Male grudi možete vizuelno povećati korpama, kao i gornjim delom koji ima karnere i slične nabore. Dezeni sitnijih detalja će postići isti efekat.

Tanke bretele vezujte oko vrata kako biste približili grudi i optički ih uvećali.

Velike grudi zahtevaju gornji deo sa fišbajnom i širim bretelama. Jednodelni modeli bi trebalo da imaju duboki izrez.

Ravni gornji delovi bez ikakvih bretela, poput topa, nisu za devojke sa većim grudima, osim ako se ne radi o silikonskom poprsju.

Jednodelni kostim tamnije boje pristaje osobam akoje imaju koji kilogram više, naročito u predelu stomaka. Ako baš volite dvodelni kupaći onda neka to bude model sa dubljim donjim delom. Izbegavajte sitne dezene, tufne, cvetove i vertikalne pruge.

Široke kukove prekrijte donjim delom koji ima suknjicu. Da biste skrenuli pažnju sa kukova nosite jednobojni donji deo i šareni gornji.

Gaćice koje liče na šorts ne dolaze u obzir ako ste nabacili koji kilogram više, kao ni plitki bikini.

Isto važi i ako imate jače butine. Zaboravite na beli kupaći kostim, kao i na zlatne i srebren varijante.