back to top

Lepe noge i stopala

lepe noge i stopale lepe noge i stopalaLepe noge (još ako su i duge) su danas postale gotovo standard. Ali, kako da ih dobijemo? Šta ako priroda baš i nije bila darežljiva prema nama i “poklonila” nam kratke i debele noge?  Danas i  nije toliko teško imati lepe noge: malo vežbe, pravilna ishrana i dobra kozmetika će potpuno ispuniti ovaj zadatak. Evo nekoliko jednostavnih saveta koji će prosto preporoditi vaše noge i pokazati ih u lepšem i zgodnijem svetlu.

Lepe noge i tesne cipele

Cipele u kojima se osećate neprijatno su najgora stvar koja se može desiti vašim nogama. Ako se vaše noge ne osećaju prijatno u cipelama, to može dovesti do stvaranja bolnih crvenih mrlja, zadebljanja kože pa i bradavica. Nosite visoke potpetice samo u specijalnim prilikama. Često korišćenje visokih potpetica može da ošteti i vaše noge a i držanje. Štaviše, visoke potpetice mogu da skrate mišiće oko zgloba u učine da vaše noge izgledaju natečene.

Naučna studija dokazala je ono što žene već znaju: visoke potpetice nisu najbolji saveznik zdravlja vaših nogu. Naime, lista loših stvari za koje su krive potpetice je dugačka – krive su za istegnute mišiće lista, mogu trajno skratiti tetive, narušiti držanje tela, a kada ih nosite rizikujete da uganete zglob.
Opširnije …

Noge vam nisu vitke? Pa vreme je da upotrebite neke vizuelne trikove

Ako imate debele noge, nađite zgodnu, udobnu obuću sa nešto višim klinastim potpeticama – one će učiniti da vaše noge izgledaju tanje i ženstvenije.

Živele hulahopke!!! Ništa tako dobro ne čini debele noge vitkima kao crne, neprozirne hulahopke!  Zaboravite na hulahopke svetlih nijanski – u njima će vaše noge izgledati upravo onakve kakve jesu (a možda i deblje).

Kozmetička rutina za vaše nove, lepe noge
Masirajte stopala redovno! Za masažu koristite šta god želite: kreme za stopala, etarska ulja ili nešto treće.
Redovno skidajte slojeve mrtve kože sa stopala. To se bar lako radi: Desetak minuta potopite noge u mlaku vodu (da učini mrtvu kožu mekom) a zatim uklonite turpijom za pete ili kamenom. Posle ovoga naravno ide krema za negu stopala koja će ih činiti mekim i svilenkastim.
Ne zaboravite da se mrtva koža nalazi i po čitavim nogama i da blagi lifting ne samo da uklanja mrtve ćelije već je odlična priprema za uklanjanje dlačica ma koju metodu da izaberete. Koristite ulja za postizanje blagog sjaja nogu. Čak i maslinovo i bademovo ulje će odlično poslužiti. Štedljivo koristite  uljetek da postignete finu, tanku emulziju koja će pomoći da vaše noge i bukvalno zablistaju!

I još poneki brzi savet…

Pritiskanje centra stopala palcem i lagano masiranje u trajanju od 3 minuta značajno smanjuje i fizički i psihički stres.Za osveženje umornih nogu koristite pamučne dokolenice natopljene u vodu kojoj je dodato 10 kapi limuna ili 10 kapi eteričnog ulja od mente.
Ako želite lepe noge, naravno da to ne može da se ostvari bez vežbanja. Zato će vam lake vežbe na steperu ili čak i ples – pomoći da krv prostruji, mišići se zategnu. Igranje bilijara je jedna od dobrih vežbi (i ne preterano zahtevnih) za zatezanje mišića nogu i njihovo fino oblikovanje.
I na kraju ali ne i najmanje važno – pazite na ishranu! Pokušajte da dostignete normalnu telesnu težinu i vodite računa da je zadržite.Ne možete da očekujete da imate zgodne noge ako ste preteški.Celo telo treba da je srazmerno. Krupno telo i tanke noge (ili obrnutno) nije baš ono što želimo, zar ne?