back to top

Lepo lice i bez šminke

Navika šminkanja kada jednom uđe pod kožu dame, teško se može iskoreniti. Međutim, važno je ne preterivati, jer šminka ne deluje baš dobro na kožu lica, odnosno može da ubrza njeno starenje.

306655 puder foto rojters f lepo lice i bez šminke

 

Baš zbog toga nekada treba dati licu da “diše” i zaobilaziti šminku u širokom luku. Možda zvuči preteško, ali uz nekoliko trikova vaše lice će i bez šminke biti lepo, negovano i sveže. Evo šta treba da uradite.

Posle buđenja treba podstaći cirkulaciju desetominutnim vežbanjem ili plesanjem koje će osvežiti vaše lice i za tren oka učiniti da ne izgledate umorno i nenaspavano.

Stavite hladne kašike na oči i držite ih tako ceo minut. Pre toga ih možete staviti nekoliko minuta u zamrzivač, kako bi efekat bio što veći. Tako ćete ukloniti podočnjake, a pogled će vam biti bistriji.

Ukoliko imate problema sa nadutošću i kesicama oko očiju nekoliko sekundi držite kožu u korenu nosa uštinutu palcem i kažiprstom. To će smanjiti natečenost i ukloniti višak vode.

Kada ste umorni izbegavajte tamne boje odeće poput braon, crne ili sive. Kako bi vaše lice delovalo nežnije i odmornije birajte boje poput ljubičaste, roze ili kraljevsko plave, a ukoliko imate svetliji ten odlučite se za žutu, narandžastu ili zlatnu boju.