back to top

Male promene za bolji seks

Kada vam sledeći put bude teško da očistite kuću – razmislite još jednom. Male promene, među kojima je i stavljanje čiste posteljine, mogli bi da probude vašu i seksualnu želju partnera.

seks par krevet male promene za bolji seks

 

Neke uobičajene, svakodnevne aktivnosti, koje nam ponekad tako teško “pada” da obavimo, mogu da rasplamsaju strasti, kako kod žena, tako i kod muškaraca.

 

Ono što je svakako iznenađujuće je da momke pali čišćenje i raspremanje kuće. Ako ste pomislili: “Koji to muškarac čisti kuću”, istina, retko koji, ali upravo to je i razlog zašto im pospremanje povećava seksualnu želju. “Većina momaka ne smatra da je to njihov posao, zbog čega su nakon čišćenja srećni i osećaju da su ostvarili neki cilj”, objašnjava psiholog Trejsi Koks. Dame, dajte partneru krpu u ruke, a kada sve bude čisto, uživajte u “prljanju” posteljine.

Osim čišćenja, stvari koje povećavaju seksualnu želju kod muškaraca su izlasci sa ortacima, osvajanje novca na igrama na sreću, ali i uživanje u toploj kupki. Iako niste ni pomislili da bi osvajanje novca ili neke nagrade moglo da pobudi seksualni apetit, u takvim situacijama se “u mozgu oslobađaju ekscitacioni neurotransmiteri, koji se oslobađaju i tokom seksualnog odnosa i čini ga intenzivnijim”, objasnila je Koks.

Iako se dame često ljute jer njihovi partneri gledaju utakmice i zbog toga im ne posvećuju dovoljno pažnje, trebalo bi da znate da će pobeda njegovog omiljenog sportskog tima povećati nivo adrenalina u njegovom organizmu, a to znači – dovešće ga vama u krevet.

Ono što će ženama najpre probuditi želju za seksom je gubitak kilograma, ali i čista posteljina, osvajanje novca, “ženski” izlazak, topla kupka, nova frizura ili šminka, pokazalo je istraživanje u kome je učestvovalo 2.000 odraslih ljudi u Britaniji.