back to top

Masna kosa – neprijatelj lepote

masna kosa masna kosa – neprijatelj lepoteMuči vas masna kosa?  Saznajte kako da ublažite ovaj neprijatan problem i kako da vam kosa uvek bude negavana i lepa.

Kupite šampon za masnu kosu

Nabavite šampon za masnu kosu. Šampon namenjen masnoj kosi sadrži manje hemikalija pa znatno manje iritira kožu glave. Pre šamponiranja možete naneti i malo regeneratora. Kosu nikako ne perite vrelom vodom. Koristite samo mlaku vodu. Takođe, uvek kada možete, sušite kosu prirodnim putem.

Lavanda i jojoba otklanjaju masnoću

Lavanda i jojoba se koriste za jačanje korena kose, za otklanjanje masnoće i smanjivanje izlučivanja sebuma. Ženska strana vam predlaže da napravite vrlo efikasnu masku za kosu.  Očistite i izgnječite jedan avokado. Dodajte jednu kašiku ulja od jojobe i 5-6 kapi etiričnog lavandinog ulja. Masku nanesite na kosu, ostavite da deluje 30 minuta, pa isperite vodom.

Promenite frizuru

Ako imate šiške, vreme je za promenu. Stepenasta frizura je idealno rešenje za ovaj problem. Tako se manje primećuje da je kosa masna. Dobro rešenje su i lokne.

Vodite računa o ishrani

Konzumirajte manje slatkiša, masne hrane i veštačkih napitaka, a više voća, povrća, ribe, jaja, mlečnih proizvoda, piletine i žitarica. Ukoliko se zdravo hranite, bićete zadovoljniji izgledom svoje kose. Takođe, veoma je važno da izbegavate stresne situacije.
Izvor: http://www.zenskastrana.com/masna-kosa-neprijatelj-lepote/#ixzz28GhYD92U