back to top

Najveće predrasude o ljubavi i seksu

poza najveće predrasude o ljubavi i seksuBrojni ljudi još uvek veruju u “bapske priče” kada su ljubav i seks u pitanju, iako one u realnim životnim situacijama ne važe.

Sedam najvećih predrasuda kada su ljubav i seks u pitanju, u koje još uvek mnogi veruju i to ih sprečava da budu stvarno srećni:

1. Samo jednom se voli

Ako mislite da je prirodno voleti samo jednu osobu celog života, onda verujete u bajku o ljubavi koja traje beskonačno i pritom se jako varate. Čak i ako se bajka o vašoj ljubavi nedavno neslavno završila, pre ili kasnije, ponovo ćete upoznati idealnu osobu.

2. Moja ljubav će ga promeniti

Partnera prihvatite onakvog kakav jeste, a ako vam njegove mane previše smetaju, ostavite ga. Potražite zrelu i stabilnu osobu, a ne nekoga koga još morate da učite pravim životnim vrednostima.

3. Deca učvršćuju brak

Ako želite da vaša bajka o ljubavi i srećnom braku opstane, patneru posvećujte isto onoliko vremena koliko ga dajete detetu. Ako to uspete, živećete u pravoj bajci o ljubavi: partner će znati da ga još uvek volite, a deca će živeti opušteno i srećno osećajući ljubav u domu.

4. Prevara kao spas veze

U retkim slučajevima prevara može da poboljša vezu, ali čak i ako partner oprosti neveru, u ustima će mu ostati ukus izdaje, a u mislima nepoverenje. Kad u vezi nestane poverenje, nema povratka.

5. Muškarci varaju češće od žena

I žene i muškarci varaju zbog sličnih razloga: traže nešto novo i uzbudljivo. Žene često imaju još jedan razlog: ako osećaju da ih partner ne ceni dovoljno, zagljaj će potražiti u nekom drugom naručju.

6. Žene ne mogu bez predigre

I žene uživaju u spontanom, brzom i strastvenom seksu, a preduga predigra često postaje dosadna. U svemu je potrebno pronaći meru.

7. Muškarci se zaljubljuju u velike grudi

Prema istraživanju britanskih prihologa, samo 25% muškaraca prvo procenjuje veličinu grudi, a ostalih 75% prvo gleda lice i ruke. Više od velikih grudi muškarci cene inteligenciju i smisao za humor.