back to top

Pet najvećih strahova u trudnoći

Kada ste trudni teško je ne biti zbunjen svim dobronamernim savetima koje vam daju rodbina i prijatelji. Svaka je trudnica barem jednom tokom trudnoće osetila napad panike i zabrinutosti zbog svega što je čeka i onoga što se trenutno događa s njenim telom. Evo pet najčešćih problema koji muče trudnice.

trudnoca pet najvećih strahova u trudnoći

 

1. Gasovi

Gasovi i nadutost idu ruku pod ruku s trudnoćom. Najgora stvar koja muči trudnice je šta ako im se jedna takva epizoda rešavanja gasova dogodi za vreme poslovnog sastanka. Ali ne morate da brinete, vaše kolege i saradnici svesni su vašeg stanja i verovatno se neće dogoditi ništa osim doze dobrog humora.

2. Dlake na licu

U depresiji ste jer su vam u prvom tromesečju izrasle dlake po licu za koje se bojite da neće nikada otići i da će vam jedina opcija biti da ih obojite. Ne brinite, jer dlake koje izrastu u trudnoći kao posledica divljanja hormona, sigurno će nestati. U međuvremenu ih jednostavno uklonite voskom.

3. Divovska stopala

Do trećeg tromesečja primetićete ćete da vaše noge rastu gotovo jednako brzo kao i vaše dete. Gledajte to s pozitivne strane: vreme je za novi par cipela.

4. Velika nužda tokom porođaja

Gotovo svaka mama se boji da uz porođaj ne obavi i veliku nuždu. Ali ne morate da brinete, jer su doktori naviknuli na takve situacije.

5. Biću najgora mama na svetu 

Istina je da savršenstvo ne postoji osim u jednom: vi ste savršena mama za svoje dete. A i činjenica da se brinete o tome hoćete li biti dobra mama jasno govori da hoćete.