back to top

Pet pravila sporog seksa za više zadovoljstva

Takozvani Slow Sex (polagan, spor seks) čini se kao da protivreči našem današnjem načinu života kad nastojimo da sve uradimo na brzinu. Međutim ići polagano, znači i uživati duže.

seks pet pravila sporog seksa za više zadovoljstva

Ženama je u proseku potrebno između 10 do 20 minuta da dostignu vrhunac. Ali, to se nakon dužeg vremena u vezi može pokazati kao veliki problem. Kad vas hormoni “ne pucaju”, a strast se ne razbuktava tako brzo kao na početku veze, mnogi će u krevetu ostati nezadovoljni.

Životna i ljubavna savetnica Džoana Liman zato smatra da nešto sporiji pristup seksu smanjuje pritisak na partnere i povećava sam užitak, a u stvari ima potencijal da promeni način na koji živimo i naš život i van spavaće sobe. Pomoću ovih saveta dobićete priliku da se bolje upoznate s tim kako vaše teloreaguje na senzualne stimulanse i poveća će vašu emocionalnu vezu s partnerom.

1. ZA POČETAK 10 MINUTA SE GLEDAJTE U OČI
Započnite s pet minuta gledanja jedno drugome u oči. Sedite udobno i okrenite se jedno prema drugome i pogledajte svog partnera bez dominantnog predznaka. Možete da trepćete, a pokušajte da se i nasmešite. Možda će vam biti neobično, ali pokušajte da izdržite do kraja bez dodira.

2. DIŠITE ZAJEDNO
Kad se osetite prijatno gledajući partneru u oči, pređite na disanje. Pokušajte da dišete prirodno, kroz nos. Stavite ruku partneru na grudi i pokušajte da zajednički uskladite udahe i izdahe.

3. VREME ZA GRLJENJE
Provedite bar pola sata u maženju, grljenju i ljubljenju s vašim partnerom, ali dok ste još obučeni. Ne prelazite na drugu frazu prebrzo jer ovaj deo može i te kako da uzburka strasti.

4. MASAŽA
Naizmenično jedno drugome trljajte leđa mirisnim uljima za masažu. Koristite duge, spore pokrete s umerenim pritiskom koji ne idu ispod struka. Posle nekoliko minuta možete trljati svoje grudi o njegova leđa, prenosi Zadovoljna.

5. ORGAZMIČKA MEDITACIJA
Poslednje, ali ne i manje važno. Orgazmička meditacija je u stvari praksa koja bi trebalo da odgana sve misli o tome šta bi trebalo da bude i usredsrediti se na ono što trenutno jeste. Zažmurite i prepustite se dodirima i osećanjima, a sve ostalo neka postane nevažno.