back to top

Sanovnik dijamant – Šta znači sanjati dijamant?

Iako dijamanti u snovima nisu toliko čest motiv, njihova simbolika je vrlo zanimljiva i različita

Šta znači sanjati dijamant? Dijamant je na javi simbol nečega što je vrlo skupo i retko, te je sinonim za bogatstvo, za uspeh, neke vanredne osobine i kvalitete, a izraz „nebrušeni dijamant“ može da se odnosi na osobu koja je puna potencijala i vrlina, koje treba da nauči da na pravi način izrazi i upotrebi, za svoj uspeh i napredak.

Iako dijamanti u snovima nisu toliko čest motiv, njihova simbolika je vrlo zanimljiva i različita, već u zavisnosti od načina na koji se oni u snu vide, te i od konkretnih situacija i događaja, koje su sa njima povezane na određeni način.

sanjati dijamant
Šta znači sanjati dijamant?

Šta znači sanjati dijamant?

Ukoliko ste u svom snu videli dijamant, na javi takav san označava da ste vi previše lakoverni i naivni i da treba da se pripazite lažnih prijatelja, i nekih podmuklih i lažljivih osoba, koje vam se dodvoravaju i koje vam laskaju, kako bi se o vas samo okoristile i preuzele za sebe sve vaše i/ili zasluge ili postignuća. 

Sanjati da ste dobili dijamant na poklon 

Kada ste sanjali da ste na poklon dobili neki vrlo vredan i redak dijamant, na javi to implicira da vas osobe iz vašeg okruženja vrlo cene i poštuju, te da slušaju i vaše savete i prihvataju vaš stav i mišljenje, te da ćete se osetiti vrlo ponosno i uvaženo, jer ste uvek hvaljeni i imate veliku pozciju i moć u društvu. 

Sanjati da ste kupili dijamant 

Ako ste sanjali kako ste sebi kupili dijamant, to simbolizuje na javi da ste osoba koja je sasvim ili nezavisna ili samosvesna, te da posedujete izvanredne potencijale i da se svemu povećujete sa baš puno energije i motivisanosti, te da su vaš napredak i postignuće ciljeva, sasvim realni i izvesni. 

sanjati dijamant
Sanjati da ste kupili dijamant 

Sanjati da ste pronašli dijamant 

San u kome ste vi pronašli neki dijamant, ima na javi značenje da ste postali svesni nekih pretnji i rizika, te da ste spremni da se borite i da istrajete kako biste ostvarili svoje naume i postigli svoje željene poslovne, privatne ili finansijske zgoditke. 

Sanjati da vam je neko ukrao dijamant 

Ukoliko vam je u snu neko ukrao dijamant, to na javi ima konotaciju da ćete se vrlo razočarati ili osetiti i nemoć i bes, a zbog toga što vas je neko izneverio, ili vam je uskratio pomoć u nevolji, i ostavio vas da se snalazite sasvim sami, te da takvu izdaju nećete ni moći ni želeti, da bliskoj ili dragoj osobi oprostite i zaboravite. – (Sanjati dijamant)

Sanjati da nekome poklanjate dijamant

Ako ste sanjali da vi nekome u snu poklanjate dijamant, na javi to implicira da ste osoba koja je i vrlo plemenita i uvek spremna da svakome pruži pomoć i podršku, ali i da ćete sasvim da sebe ili svoje ciljeve „stavite u drugi plan“, te da vas očekuju neki problemi i prepreke, jer ste previše i/ili vremena ili pažnje posvetili drugima. – (Sanjati dijamant)

sanjati dijamant
Sanjati da nekome poklanjate dijamant

Sanjati da nosite dijamantski nakit 

Kada ste sanjali da vi nosite neki dijamantski nakit, te ste vrlo srećni i ponosni zbog toga, na javi je simbolika tog sna loša i označava neke skore materijalne gubitke, te veliko siromaštvo ili neki poslovni neuspeh, jer ste se vi preterano opustili, i postali ste gordi i vrlo sujetni, te ste „izdigli“ i precenili sebe, što će vas u svakom smislu puno koštati. – (Sanjati dijamant)

Sanjati da ste polomili dijamant u snu 

San u kome ste vi uspeli da polomite dijamant, ima na javi konotaciju nekih velikih gubitaka i/ili pak bolesti ili smrti, nekih vama dragih ili bliskih osoba, te vas očekuje period prepun bola, tuge i žaljenja za nekim osobama ili propuštenim prilikama. – (Sanjati dijamant)

Sanjati da imate lažni dijamant za koji verujete da je pravi 

Ukoliko ste sanjali da posedujete dijamant koji je „lažan“, ali ste vi ubeđeni da je pravi, na javi to ima konotaciju da će vas neki vaši prijatelji ili saradnici vrlo lako prevariti i izmanipulisati, te i da vi ne umete da procenite ni ljude ni prave prilike, pa i da verujete u ono što vam drugi nameću. – (Sanjati dijamant)

PREPORUKA