back to top

Šta odaje znakove starenja?

Nemojte da vam se dogodi da zbog silne brige oko nege lica zaboravite na negu ostalih delova tela poput vrata i kolena.

starenje šta odaje znakove starenja?

Vrat
Nije nikakva tajna da žene ne štede truda i novaca kako bi im lice što duže zadržalo mladenačku svežinu, ali često zaborave da nije samo lice ono što odaje godine. Za početak, vrat je područje kome treba da posvetite veliku pažnju.

Stručnjaci savetuju jednostavno kako sve kremice i preparate koje nanosite na lice stavite i na vrat. Važno je i da steknete naviku da to područje mažete i kremom sa zaštitnim faktorom od UV zračenja.

 

Dekolte
Zbog izloženosti suncu i to područje je sklono stvaranju bora, a verovali ili ne, neželjene bore mogu nastati i zbog godina spavanja na istoj strani tela. Baš kao i vrat i dekolte bi trebali rutinski mazati zaštitnim faktorom i kremama kojima negujete lice.

 

Ruke
Nije nikakvo iznenađenje da ruke zaslužuju posebnu njegu i svakodnevnu hidrataciju, a korisno je počastiti se svako malo jednostavnim tretmanom – ruke namažite gustom kremom i stavite rukavice.

 

Kolena i laktovi
Potrudite se da na kolena uvek nanesete ekstra kreme, a ako su vam kolena i laktovi tamnije boje jednostavno ih dobro izribajte jednom nedeljno tokom tuširanja.