back to top

Šta oženjeni muškarci misle o seksu i vernosti

Otprilike 34 odsto muškaraca u ozbiljnoj vezi ili braku barem su jednom prevarili svoju partnerku, otkrila je onlajn anketa američke firme Beta, koja je sprovela istraživanje na uzorku od 522 muškarca starosti od 21 do 59 godina.

ozenjeni šta oženjeni muškarci misle o seksu i vernosti

Anketa pokazuje da su oženjeni muškarci zadovoljniji svojim seksualnim životom, a 70 odsto njih smatra da je moguće biti veran u braku, piše “Esquire”.

 

Oko 22 odsto anketiranih muškaraca imalo je 20 ili više seksualnih partnera tokom života, 35 odsto njih imalo je svega dve do osam partnerki, a 14 odsto muškaraca imalo je neki oblik seksualnog susreta sa drugim muškarcem.

 

Samo 24 odsto muškaraca izjavilo je kako preferiraju velike grudi kod partnerke, a više od toga ih zanima izgled njenog lica, zatim zadnjica i noge.

 

Više od polovine anketiranih priznalo je kako obožavaju da oralno zadovoljavaju svoju partnerku.

 

Oko 25 odsto njih to voli, ali u malim dozama, dok oko deset odsto muškaraca ne voli takvu vrstu seksualne aktivnosti.

 

Najdraži položaj za 35 odsto muškaraca je tzv. “kaubojka” u kojoj je žena gore i vodi igru, a zatim slede misionarska poza i “pseći” stil.

 

Što se tiče prvog seksa s novom partnerkom, muškarce četiri puta više od žena opterećuje njihov “nastup” u krevetu, dok je rizik od dobijanja neke polne bolesti na drugom mestu. Samo 34 odsto muškaraca redovno koristi kondom, piše Magazin.hr.