back to top

Šta znači kada vam on pijan kaže “volim te”

In vino veritas… Izlazite neko vreme, izašli ste i ovog vikenda. Oboje ste popili koju čašicu više. On, možda i previše. Očekujete da iz njega izleti sve i svašta, ali ne i ”Volim te”. I to po prvi put.

 šta znači kada vam on pijan kaže volim te

 

Da li se ova izjava može vrednovati kao iskrena? Teško je reći. Alkohol pogađa muškarce na razne načine. S jedne strane, usporava funkcije onog dela mozga koji kontroliše sposobnost procene, zbog čega je moguće da vam je rekao ono što zaista oseća, ali se trezan nije usudio da te reči izgovori. Ali,  s druge strane, alkohol na muškarce deluje i seksualno motivišuće pa je moguće da je njegova izjava samo podsvesni pokušaj da vas odvede u krevet.

Kako do istine?
1. Razmislite da li želite da odgovor na pitanje bude potvrdan. Ako želite, čitajte dalje. Ako ne želite, smatrajte to pijanim govorom i pravite se da se nikada nije dogodio.
2. Pitajte ga da li se seća šta vam je rekao. Pitajte ga lično, putem poruke ili telefonom. Ako vam samo prizna da je to rekao, ali promeni temu razgovora, čitajte dalje…
3. Direktno ga pitajte da li je mislio ono što je rekao i insistirajte na odgovoru. Koliko god vam se to činilo glupo, nije to palo na pamet iz vedra neba. Reči su izašle iz njegovih usta što vam daje apsolutno pravo da ga pitate da li je to zaista i mislio.