back to top

Za meku i negovanu kožu

piling za meku i negovanu kožuBebinoj koži je potrebno 14 dana da se potpuno obnovi, ali kod odrasle osobe taj ciklus traje čak 28 dana a za to vreme, ćelije se suše i koža gubi svoj sjaj. Način da se to spreči i da se proces regeneracije podstakne je upravo redovan piling.

Pogotovo je važno piling radite redovno na jesen kada se koža sa letovanja oporavlja i u toku zime kada je koža suva i podložnija oštećenjima. Pilinzi su najbolji način da uklonite mrtve ćelije sa površine kože. Najbolje bi bilo da ih koristite pred kraj tuširanja kada je koža mekana i kada vas proizvod neće mnogo “grebati”. U zavisnosti od jačine pilinga možete ih koristiti svakoga dana ili jednom nedeljno. Posle upotrebe koža treba da bude mekana i glatka, ako osetite peckanje i zatezanje, znajte da ste preterali i prekinite sa upotrebom.

Za telo krupnije granule u pilingu ili kupki su sasvim poželjne jer pored toga što uklanjaju mrtve ćelije, podstiču i cirkulaciju. A da bi piling celog tela postao pravo uživanje, nabavite masažer koji ćete koristiti pod tušem!

Izvor: Stil Moda Lepota