back to top

Zaustavite sede u kosi

176873 svkosa foto shutterstock54562087 f 300x172 zaustavite sede u kosiNekoliko prvih sedih dlaka najpre ćete primetiti na slepoočnici, čak i u dvadesetim godinama, a evo kako možete sprečiti da se to nastavi, kako do kraja četrdesetih ne biste bili potpuno sedi.

Za sjajnu i gustu kosu važno je da konzumirate hranu bogatu esencijalnim i omega masnim kiselinama, kao što je maslinovo ulje, avokado, orašasti plodovi i hrana bogata vitaminima B i E, kao i magnezijumom i cinkom.

Blagodeti ulja
Vremenom kosa postaje suva, lomljiva i gubi sjaj, a da biste je povratili u život, dva puta nedeljno koristite maske čiji su osnovni sastojci kvalitetna ulja. Najpopularnije je kokosovo, bademovo, maslinovo ulje i od jojobe.

Maske za kosu
Ukoliko je vaša kosa beživotna i seda, vratite joj sjaj i jačinu maskom na bazi maslinovog ulja i meda. Pomešajte jednake količine maslinovog ulja i meda i nanesite po kosi, dobro umasirajte i pokrijte kesom i peškirom da stoji pola sata. Zatim operite kosu šamponom.
Isto važi i za sok od limuna koji je potrebno pomešati s kokosovim uljem. Utrljajte u kosu i nakon pola sata isperite je mlakom vodom. Ova maska sprečava opadanje kose i usporava nastanak sedih vlasi.