back to top

Zubni implanti – vaša doživotna garancija za osmeh

U slučajevima u kojima su vaši zubi i koren vaših zuba oštećeni, najkvalitetnije trajno rešenje, koje će poboljšati kvalitet vašeg života, biće ugradnja zubnih implanta. Zubni implanti će nakon ugradnje izgledati identično kao i prirodni zubi, a prednosti koje ćete imati ugradnjom implanta su brojne.

zubni implanti zubni implanti   vaša doživotna garancija za osmeh

Implanti će u potpunosti nadomestiti strukturu korena zuba, bez koje vilica izgleda smanjena a vaše lice starije. Implanti su stabilno rešenje i za razliku od prirodnih zuba, implanti se ne mogu roniti ili polomiti. Ovo vam pruža doživotnu garanciju na osmeh. Zubni implanti sa odabranim krunicama izgledaju kao pravi. Još važnije, vi ćete se osećati kao da imate vaše prirodne zube.

Šta su zubni implanti?

Zubni implant je maleni titanijumski šraf, koji u potpunosti menja koren vašeg prirodnog zuba. Bez razlike, zubni implanti se mogu ugrađivati u gornji ili donji deo vilice. Obzirom na hemijska svojstva titanijuma, zubni implanti se dobro vezuju za kost i garantuju adekvatnu zamenu prirodnim zubima. Zubni implanti se mogu jednako koristiti za zamenu pojedinačnih zuba, kao i za zamenu svih zuba.

Svaki zubni implant je dizajniran i prilagođen vašim potrebama i osobenostima vaše vilice. Protetičar i stomatolog izradiće upravo onakav novi zub kakav je vama potreban.

Da li su godine ograničavajući faktor za zubne implante?

Stariji pacijenti su često zabrinuti na koji način njihove godine utiču na mogućnost ugradnje zubnih implanta. Budite bez brige, vaše godine ni na koji način ne mogu biti ograničavajući faktor ugradnji implanta. Ipak, ne zaboravimo, da iako godine nisu važne, celokupno zdravstveno stanje pacijenta svakako jeste veoma bitan faktor. Ukoliko je vaše zdravstveno stanje takvo, da bez problema možete vaditi zube, u tom slučaju, bez problema moći ćete i da ugrađujete zubne implante. Pojedine hronične bolesti mogu biti ograničavajuće za ovu vrstu zahvata, i upoznavanje sa pacijentovom istorijom bolesti i trenutnim zdravstvenim stanjem, sastavni je deo pregleda.

zubi zubni implanti   vaša doživotna garancija za osmeh

Na koji način zubni impanti utiču na moj život?

Zubni implant izgleda kao prirodan zub. Osim toga, vi ćete implant osećati kao svoj prirodan zub, a funkcionalnost zubnog implanta u potpunosti je identična funkcionalnosti prirodnog zuba. Pored ostalog, ovo znači, da ste sa zubnim implantom u mogućnosti da pijete i jedete svu hranu, bez ograničenja. Još važnije, zubni implanti će vam dati osećaj sigurnosti i samopouzdanja koji niste imali sa svojim oštećenim zubima.

Zubni implanti, su zato, osim doživotne garancije na osmeh, i vaš najbolji saveznik na putu kroz mirno i sigurno pozno životno doba.