back to top

Kako kontrolirati i ublažiti simptome koje prati alergija na gluten

Najpoznatije alergije, koje je prilično lako liječiti, su one sezonske. Jedna od učestalijih je alergija na gluten. Ako imate simptome alergije na gluten, testovima će biti utvrđeno što uzrokuje te simptome.

Kontroliranje alergija može se postići kombinacijom tretmana. Prvi korak u liječenju alergija je razgovor s liječnikom i testiranje, kojim treba ustanoviti o kojim je alergijama riječ. Ukoliko je u pitanju alergija na gluten, potrebno je promijeniti svoje dosadašnje navike.

Alergija na gluten – simptomi

 Mnogi simptomi bolesti imaju slične karakteris tike, pa je ponekad teško pronaći ‘osumnjičenika’.  Alergija na gluten često je praćena čestim su želučanim problemima, kao što su uznemireni želudac i zatvor. Jedan od znakova da je posrijedi alergija na gluten isto tako je i njihov smanjen energetski nivo. Umor se iskazuje na različite načine, a česti su simptomi nadutost i zatvor. Tretmani za alergije obično uključuju nekoliko različitih aspekata – promjenu prehrane, vježbanje i eventualno uzimanje lijekova kako bi bili otklonjeni simptomi koji ometaju normalan život.

Mogućnosti MORA-terapije kod alergije na gluten

Klasična medicina i tretiranje celijakije, kao jedini lijek navodi strogu doživotnu bezglutensku dijetu za oboljele. Kada je riječ o klasičnom pristupu liječenju određene bolesti onda je ovo točna i dokazana preporuka za držanje zdravstvenog stanja pod kontrolom.

No, kao i kod brojnih drugih oboljenja, komplementarna medicina pruža nove mogućnosti za liječenje alergije na gluten. MORA-terapija je izvrsna mogućnost za rano otkrivanje postojanja alergije na gluten i nepodnošljivost proizvoda koji ga sadrže, ali i djelovanje na taj alergen. Biorezonantna terapija “MO-RA” MOrell-RAsche temelji se na fenomenu da elektromagnetski valovi mogu dijagnosticirati pojedinu ljudsku bolest, pa tako i utjecati na nju. Putem elektroda, signal iz organizma se transformira te se stvara stimulans terapeutskog učinka.

Uz pomoć uređaja moguće je detektirati niz bolesti i deficita u organizmu, te stimuliranjem promjene u biorezonanci ljudskih stanica promijeniti, usporiti ili u potpunosti zaustaviti napredovanje bolesti. Biorezonanca stimulira individualni razvoj bez potrebe za medikamentima poput kortikosteroida i sl. te samim time ne razvija nuspojave koje često znaju biti opasnije od inicijalnog problema. Kada se radi o alergiji na gluten onda se MORA-terapijom taj alergen, kao i bilo koji drugi, može poništiti, odnosno neutralizirati! AMOIC iskustva primjene MORA-terapije za otkrivanje i neutraliziranje alergena su pozitivna i u najvećoj mjeri je zabilježen uspjeh – od poboljšanja zdravstvenog stanja do potpunog neutraliziranja alergena.

Nikal je najalergeniji među metalima, magnetičan je i najčešće dolazi u legurama s bakrom, kromom, željezom i cinkom, koje se koriste u rafinerijama u proizvodnji goriva, izmjenjivača topline, ventila, proizvodnji nakita, zakovica za odjeću…

Danas je dobro poznata klasična klinička slika celijakije koja se prezentira s crijevnim simptomima. Ta se klinička slika najčešće ispoljava od 7.-24. mj. života. Kasnije se bolest češće ispoljava znakovima koji nisu vezani samo za probavni sustav…

Osjetljivost na gluten? Nedavna studija tvrdi da osobe koje su osjetljive na gluten ne moraju biti tako osjetljive kao što misle da jesu. Je li gluten glavni krivac? Umjesto toga, krivac može biti nešto, ne gluten. Istraživanje koje su vodili…