back to top

Kako se brzo riješiti mamurluka u 6 koraka

Večer u kojoj ste mnogo popili može imati snažan utjecaj ujutro. Pospanost, vrtoglavica i glavobolja su tipični kod mamurluka. Nasreću, ima načina kako brzo smanjiti simptome mamurluka.

1. Uzmite tablete protiv boli. Ibuprofen ili aspirin su dobri za smirivanje glavobolje. Uzimajte po uputama.

2. Smirite želudac s biljnim lijekovima. Đumbir, pepermint i biljni čajevi su učinkoviti lijekovi za uznemiren želudac ili mučninu. Popijte đumbirov ili pepermintov čaj, ili uzmite kapsule đumbira (oko 500 mg) da bi zaustavili nelagodu.

3. Prošećite. Maknite toksine iz tijela da bi se riješili mamurluka. Dok vaše tijelo vjerojatno neće imati energije da vježbate, razmislite o brzoj šetnji kako bi vam krv počela cirkulirati i istjerala toksine iz alkohola.

4. Popijte čašu soka od rajčice. Fruktoza u tom soku ubrzava metabolizam.

5. Povećajte unos vode u tijelo. Kada pijete vodu rehidrirate se i stimulirate mokrenje koje izbacuje toksine iz tijela i pomaže da brže otklonite mamurluk.

6. Uzmite vitamin C dodatke (1.000 mg) da bi pomogli ubrzati metabolizam i detoksificirali vaša jetra.

Alkoholizam na duži rok uzrokuje ozbiljne zdravstvene probleme kao što je ciroza jetre, trovanje alkoholom, srčane bolesti, bubrežne bolesti, niz psihičkih poremećaja od kojih je najpoznatija korsakovljeva psihoza. Kod djece majki-alkoholičarki je…