back to top

Okidači za ubrzavanje metabolizma

Spori metabolizam je jedan od najčešćih krivaca za višak kilograma koji se uporno pojavljuje na vagi. Postoje rešenja kako mu doskočiti i povećati brzinu, a telo prisiliti na prestanak skladištenja i nagomilavanja sala. Metabolizam označava skup hemijskih procesa koji se odvijaju u našem organizmu da bi ga održali na životu.

vezbanje okidači za ubrzavanje metabolizma

Zbog njih organizam raste, razmnožava se i u mogućnosti je da održava svoju strukturu. Brzina kojom se ti procesi odvijaju utiče, između ostalog, i na našu težinu. Osoba sa sporim metabolizmom teže koristi kalorije unesene u organizam koje se skladište u obliku masnih jastučića. Dobra vest je da se brzina metabolizma može podstaći….. Vežbanje…… Povećajte vašu fizičku aktivnost, time što ćete povećati broj vežbanja nedeljno, trajanje vežbanja ili tako što ćete uključiti zahtevnije vežbe…. 20 grama ugljenih hidrata pre vežbanja… Pregrizite nešto što ima od 11 do 20 grama ugljenih hidrata pre vežbanja ujutro da biste telu osigurali supstance za vežbanje. Ako to ne učinite, telo će nastaviti s otpuštanjem glikogena iz jetre.

Mini-obroci
Konzumirajte više malih obroka tokom dana umesto dva velika obroka. Pridržavajte se ovog režima hranjenja: jelo-međuobrok-jelo-međuobrok-jelo, koji će zadržati vaš sistem za varenje na višem nivou.

Kofein
Razmislite o konzumiranju pića koje sadrže kofein ujutro i kasnije popodne da bi malo ubrzali metabolizam. Poznato je da kofein deluje kao stimulans.

Dodatna doza vitamina
Uzimajte dnevnu dozu multivitamina da biste bili sigurni da dobijate dovoljno vitamina i minerala koji omogućavaju da svarite hranu kako treba.

Voda
Povećajte unos tečnosti na minimalno dve litre vode dnevno jer kako je već poznato voda pospešuje izbacivanje toksina iz organizma i idealna je u borbi protiv lažnih signala gladi.