back to top

Sanovnik zastava – šta znači sanjati zastavu?

Zastava je kao i grb, nacionalno obeležje neke zemlje, te je sinonim otadžbine i slobode, osećaja pripadnosti i ponosa

Šta znači sanjati zastavu? Značenja snova o zastavi su vrlo simbolična, te zavise od toga da li je ona u snu nova i viori se na koplju, te da li je pogužvana, pocepana, „spuštena na pola koplja“, ili pak simbolizuje neke ratne ili pohode ili osvajanja, kada se nosi kao barjak i kada označava vođstvo, nekoga ko je najvažniji i kome se „slepo“ veruje.

Zastava može da predstavlja i nečiju potrebu da se oseti nazavisno ili nesputano i da bude znak nečije podsvesne želje da veruje u neke svoje ideale i maštanja, koja su nerealna ili su sasvim iracionalna.

U nastakvu pročitajte šta znače snovi u kojima se pojavljuje zastava.

sanjati zastavu
Sanjati zastavu značenje sna

Šta znači sanjati zastavu?

Ako ste sanjali da u snu vidite zastavu, to je najava skorih uspeha na javi, kako u poslu, tako i u privatnom aspektu, te da možete biti sasvim bezbrižni i rasterećeni, jer vas očekuje period mira, sreće i harmonije. 

Sanjati da je u vašem snu zastava pocepana 

Ukoliko ste sanjali da je zastava u vašem snu pocepana i vrlo je neugledna, na javi označava vrlo velike i skore opasnosti i neprilike, te upozorava da treba da se čuvate lažnih prijatelja i osoba ili koje su vam saradnici ili koje se pretvaraju da vas podržavaju u svemu i stalno vam se lažno dive, ulaguju ili dodovoravaju, kako bi se o vas okoristile. 

Sanjati da je zastava spuštena na pola koplja

Na javi je spuštanje zastave „na pola koplja“ simbol tuge ili neke nesreće, te je i u snu simbolika i negativna i približno slična, te označava neke velike i gubitke i tugu i patnju, zbog bolesti ili čak i smrti nekoga ko vam je bio vrlo važan ili jako blizak i voljen. 

sanjati zastavu
Šta znači sanjati zastavu?

Sanjati da ste u snu obukli zastavu 

San u kome ste vi obukli nacionalnu zastavu, te tako „paradirate“ ponosni i srećni, ima na javi ili konotaciju da ste pred velikim poslovnim i profesionalnim postignućima, ali da vas na privatnom polju očekuju neke prevare i izdaje, te ćete imati i periode sreće i tuge, i vaša osećanja će biti vrlo „zbrkana“ i nedefinisana. 

Sanjati da u snu mašete zastavom nekome 

Ukoliko ste sanjali da vi u snu nekom mašete zastavom, na javi implicira da ćete uskoro imati ili neke nepredviđene događaje ili da ćete čuti neke vesti, koje su pre svega upozoravajuće, i koje ili znače da treba da budete dosta pažljiviji i obazriviji, ili da odustanete od nekih svojih nauma jer i nikako nećete uspeti da se ostvarite, te i da postignete željene ciljeve. 

Sanjati da u snu gazite zastavu koja je na zemlji 

San u kome vi gazite zastavu koju ste bacili na zemlju, na javi označava da ste spremni da olako i bez razmišljanja „pregazite“ svoj ponos zarad nekog bogatstva ili postignuća, te da ste osoba koja je i vrlo bezobzirna, manipulativna, podla i pokvarena, i da vas niko niti poštuje niti voli iskreno. 

sanjati zastavu
Sanovnik zastava

Sanjati zastavu koja je krvava 

San u kome je zastava krvava, označava na javi skore svađe i sukobe, te i neke „teške uvrede“ ili kritike, koje će vama biti upućene i koje će vam potpuno uništiti samopouzdanje, te ćete se lako i povući u sebe, i odbiti da sa bilo kim sarađujete i da se sa bilo kim družite i ostvarujete kontakte. 

Sanjati zastavu koju ne prepoznajete jer je prljava ili izbledela 

Ako ste u snu videli zastavu koja je sasvim prljava ili izbledela, i vi ne razaznajete da li je to vaša nacionalna zastava ili je pak u pitanju zastava neke druge zemlje, ima na javi konotaciju da ćete se uskoro veoma razočarati u neke osobe kojima ste verovali.

Takodje i sa kojima ste delili i „dobro i zlo“, a koje su vas samo grubo iskoristile i prevarile, i vi osećate i nemoć i bes, te ste i sasvim skrhani. 

Sanjati da ste u snu vi spalili zastavu svoje zemlje 

Kada ste sanjali da ste vi u snu spalili svoju nacionalnu zastavu, u znak nekog bunta ili protesta zbog nepravde, na javi ima značenje da ste pred vrlo velikim nevoljama i neprilikama.

Pritom nećete imati ničiju podršku ili pomoć, te ćete uz puno muka i napora, morati sami da se „spasite“ i da se vratite „na pravi put“, te i da ponovo sve počnete nanovo i da sputate osećaj uzaludnosti u sebi.

Preporuka