back to top

Sanovnik penjati se – Šta znači sanjati da se penješ?

Simbolika vašeg sna o penjanju će se razlikovati od toga da li ste se penjali uz neko brdo, uz planinu, uz stepenice ili ste možda pali dok ste se penjali.

Da li ste se ikada zapitali šta znači sanjati da se penješ? Snovi o penjanju su prilično česti i mogu da se tumače na različite načine. Važno je samo da analizirate situaciju u kojoj ste sanjali penjanje i šta ste još u tom snu videli.

Sve ove različite situacije će se tumačiti na različite načine, a u nastavku teksta pogledajte simboliku ovih snova.

Sanovnik i sanjarica tumačenje i značenje ovog sna – Šta znači sanjati da se penješ?

Sanjati penjanje uz brdo

Ukoliko ste sanjali penjanje uz neko brdo, simbolika tog sna se razlikuje u zavisnosti od toga da li ste sanjali kako se penjete vi ili neka druga osoba. Ukoliko ste sanjali kako se vi penjete uz brdo, onda je to dobar znak.

U skorije vreme uspećete da ostvarite svoj cilj, tako da nema razloga da brinete. Vi ste jako dobro organizovana osoba koja uvek na vreme izvršava svoje obaveze.

Međutim, ako ste sanjali kako se neka druga osoba penje uz neko brdo, onda je simbolika tog sna drugačija.

Vi ćete se verovatno pokajati zbog nekih odluka koje ste doneli i shvatićete da ste propustili neke veoma važne životne prilike.

sanjati da se penjes
Sanovnik penjanje

Sanjati penjanje uz planinu

Ako ste sanjali penjanje uz planinu, onda je to znak da ćete u predstojećem periodu odlučiti da izložite sebe nekom testu.

Najverovatnije ćete odlučiti da pružite drugu šansu nekoj osobi koja vas je povredila, odnosno pokušaćete da joj oprostite.

U budućem periodu ćete videti da li vi možete preći preko tih stvari koje su vas povredile ili to ipak nije moguće.

Sanjati penjanje uz stepenice

Ako sanjate kako se penjete uz stepenice, taj san znači da se vi opterećujete nekim nebitnim stvarima u životu i da se stalno nečega plašite. Na taj način vi sami sebi komplikujete život i unosite nemir u njega.

Ovaj san bi trebalo da vas opomene da prestanete da se opterećujete nebitnim stvarima, već da uživate u svemu što vas okružuje.

Sanjati pad za vreme penjanja

Ukoliko ste sanjali kako imate teškoće da se negde popnete ili ako ste možda pali dok ste se penjali, onda to znači da ćete u budućem periodu imati mnogo problema i prepreka na svom putu.

Jako loše ćete se osećati, pa ćete verovatno razmišljati i o tome da odustanete od svega, bilo da je u pitanju vaš posao, škola, emotivna veza ili nešto drugo.

sanjati da se penješ
Šta znači sanjati da se penješ?

Sanjati da se drugi penju uz planinu

San u kome vidite kako se neko penje uz planinu znači da ste nepoverljivi prema osobi koja je nedavno ušla u vaš život. Svesni ste da se trudi da vam se približi, ali vam još uvek nisu jasne njegove tj. njene namere.

S obzirom na to da ste u prošlosti imali loša iskustva i da su ljudi izneverili vaše poverenje, ovog puta ćete biti vrlo oprezni i izbegavaćete da mu/joj pričate o svojim tajnama, strahovima i planovima.

Sanjati da se drugi penju uz stepenice

Ovakav san je znak da su odnosi sa članovima porodice, partnerom tj. partnerkom ili radnim kolegama prilično napeti. U poslednje vreme vam je komunikacija loša i svaki razgovor se prekida grubim rečima.

Morate da imate više razumevanja za sagovornike, da poslušate šta imaju da vam kažu, pa tek onda da izvačite zaključke.

sanjati da se penjes
Šta znači sanjati da se penješ?

Sanjati da se penjete na drvo

Penjati se na drvo u snu može da simbolizuje ambiciju. Verovatno imate jasno zacrtane ciljeve i trudite se da ih ostvarite u najkraćem mogućem roku.

Za sada vam to polazi za rukom, te prepreke i izazove rešavate mnogo brže nego što ste mogli da zamislite. Ako tako nastavite mnoge svoje želje ćete ostvariti ranije nego što ste planirali.

Sanjati da se drugi penju na drvo

Videti u snu kako se neko penje na drvo ukazuje na to da ćete biti ponosni na blisku osobu. Neko od članova porodice, partner tj. partnerka ili prijatelj tj. prijateljica će ostvariti veliki uspeh, a vi ćete svima koje poznajete pričati o tome. Nije isključeno da ćete prirediti zabavu tj. veselje u njegovu tj. njenu čast.

Preporuka