back to top

Sanovnik talasi – Šta znači sanjati talase?

Velike vodene površine u snu, kao što su okean ili more, simbol su za osećanja i emocije. Zato i talasi najčešće označavaju naše emocije ili događaje koji uskoro slede.

Sanjati talase, snovi plimskom talasu ili ogromnim talasima uopšte, relativno su česti i najčešće su vrlo uznemirujući. Često su praćeni osećajem straha i panike.

Obzirom na značenje vode uopšte, san o velikim i opasnim talasima najblaže ukazuje da su vaše emocije i osećanja trenutno van kontrole.

Ako ste talase u snu posmatrali sa obale, san je znak da možete da se izmaknete i sagledate realno situaciju i kako se osećate.

Ovakvi snovi česti su kada se nalazite pod velikim pritiskom ili u periodima velikih promena u životu. Najčešće su odraz preopterećenja i osećaja straha da nećete biti u stanju da se nosite sa nekim situacijama u budućnosti.

Ovi snovi mogu se ponavljati iz noći u noć sa sve većim i većim talasima. To je sve povezano sa narastajućim uznemirenjem ili približavanjem nekih događaja.

Ako imate ovakve snove trebalo bi da se zapitate šta je to trenutno u vašem životu što ih izaziva. To je verovatno neka oblast sa kojom ne želite da se suočite ili je izbegavate.

San je verovatno opomena da se suočite sa nekom situacijom koja je van ravnoteže kako vas ne bi ugrozila. San u tom smislu šalje nedvosmislenu poruku.

Stvari koje izbegavate mogu biti neki rokovi, neki ispit koji uskoro treba da se polaže, promena posla za koju niste spremni ili nešto slično. Takvi snovi se mogu dešavati i zbog odlaganja da stvari završite na vreme, pa se obaveze nagomilaju i rokovi približe, a vi osećate pritisak zbog toga.

Ovakvi snovi mogu se javiti i na početku novih emotivnih veza. Možda se osećate preplavljeni emocijama prema nekome.

Često ti snovi ukazuju i na unutrašnje promene koje se u vama odvijaju, jer voda i more su simboli za podsvest. Ovakvi snovi su često poziv da se zaronimo u podsvest i razumemo ono što nam ona poručuje.

sanjati talase
Šta znači sanjati talase?

Tumačenje snova u kojima se javljaju talasi – evo kako ih tumači sanjarica – sanovnik:

Sanjati talase

San u kome ste videli talase na nekoj vodenoj površini može da bude najava velikih promena koje predstoje u vašem životu, ali istovremeno označava i da ćete se lako prilagoditi tim promenama, pritom vodeći računa o svojim prioritetima.

Sanjati veliki talas

Veliki talas u snu može biti znak velike uznemirenosti i naleta emocija. Ako je taj talas bio sačinjen od čiste i prijatne vode, san je verovatno znak prijatnih ljubavnih dešavanja.

Sanjati da vas veliki talas odvlači na pučinu

Ako ste sanjali ovakav san, on može da znači da ćete uskoro izgubiti kontrolu nad svojim postupcima.

Sanjati da vas nosi talas u predivnoj toploj i čistoj vodi. Ako ste sanjali ovakav san, on može označavati period velikih uspeha i napretka.

sanjati talase
Sanjati talase ima zanimljivo tumačenje u sanovniku.

Sanjati talase u reci

Ako ste videli rečne talase u snu, taj san može označavati da ćete imati česte promene raspoloženja u narednom periodu. To može biti posledica potpune promene pogleda na život uopšte.

Sanjati velike rečne talase

Ako ste sanjali da se reka iznenadno zatalasala i podigli su se veliki talasi, takav san može označavati neki bitan događaj za vaš život. Od emocija koje ste imali u snu zavisi kakav će događaj biti. Ako je na primer voda bila zamućena i nosila gomilu đubreta, san može značiti da će događaj biti neprijatan, a možda i opasan.

Sanjati talase na površini jezera

Ako ste sanjali ovakav san, a trenutno ste u vezi ili želite da započnete vezu sa nekim, ovakav san može da označava velike sukobe i neslaganje sa tom osobom.

Također, sanjati razvod ima vrlo sličnu simboliku. 

Sanjati veliki talas koji se iznenadno pojavio u jezeru

Ovakav san može da ukazuje na neki događaj koji će uticati na neke vaše aktivnosti. Od toga kako ste se osećali u snu zavisi i kakav će to događaj biti (dobar ili loš).

Sanjati velike talase u okeanu

Ako ste sanjali velike talase u okeanu koji vas zapljuskuju, takav san može označavati burne emocije i preplavljenost snažnim osećanjima. Kakva će osećanja biti, to opet zavisi od toga kakva je bila voda u snu i kako ste se vi u snu osećali po pitanju talasa.

Ako je voda bila čista i prijatna, a vi ste uživali u prizoru, san je najverovatnije najava nekog divnog iskustva, koje može biti povezano sa ljubavlju ili nekim kreativnim angažovanjem.

Ako je voda bila mutna, a talasi besni i neukrotivi i izazivali su strah u vama, događaji koji predstoje verovatno će biti neprijatni i izazvati negativne emocije, bes, ljutnju i sl.

sanjati talase
Sanovnik talasi

Sanjati veliki talas i tamnu morsku vodu

Ako ste sanjali talas koji zamalo da vas udavi u tamnoj morskoj vodi, takav san nije dobar znak i može da označava vašu nemogućnost da kontrolišete neke svoje niže instinkte i emocije. San može označavati prekomornu požudu, konzumiranje alkohola ili droge.

San može označavati i nemogućnost da se oduprete nekoj osobi koja može manipulisati sa vama zbog svojih mračnih ciljeva.

Sanjati preteće more sa velikim talasima

Ako ste sanjali ovakav san, on može označavati neke događaje vezane za komunikaciju sa ukućanima ili kolegama. Poruka sna je da zaštitite sebe od nekih komplikacija vezanih za njih, i to vodeći računa o svom ponašanju i rečima koje izgovarate.

Sanjati snažne morske talase

Ako ste sanjali ovakav san, on verovatno nije dobar znak i može najavljivati gubitke i tugu zbog nekih loših događanja i iskustava.

Sanjati morske talase koji besne

Ako ste u snu slušali huk mora i udaranje morskih talasa o obalu, takav san može označavati vašu smirenost, koja je posledica vaše nezainteresovanosti.

Možda je vaša ravnodušnost posledica činjenice da su se neki vaši bitni planovi ili želje izjalovili ili ste shvatili da nisu ostvarivi, i to nezavisno od truda koji ste uložili u njihovo ostvarenje. Bitno je da ne klonete duhom, već se okrenete novim ciljevima.

Sanjati da je talas izbacio neku lepu stvar na obalu

Ako ste sanjali ovakav san, on može biti najava nekih lepih dešavanja u skorijoj budućnosti, a moguće je i da ćete dobiti neki poklon.

Preporuka