back to top

Tenis topi kalorije

Iskoristite prijatne jesenje dane za rekreaciju i trošenje kalorija, jer istraživanja pokazuju da smo zimi znatno manje fizički aktivni. Ukoliko imate cilj da skinete kilograme i “pivski stomak”, odaberite sportove koji će vam najbrže pomoći u tome.

7 2 1 tenis ilustracija tenis topi kalorije

 

Ako šetate umerenim tempom 30 minuta izgubićete oko 100 kalorija, ali ako idete uzbrdo za isto vreme potrošićete 330. Polučasovna vožnja bicikla pomoći će vam da zategnete mišiće i da izgubite oko 400 kalorija, plivanje 500, a lagano trčanje čak 570 kalorija.

Poslednjih godina u Srbiji je najpopularniji sport tenis, koji zaista topi masne naslage i dovoljno je da trenirate 30 minuta da biste potrošili 600 kalorija. Odaberite brzu podlogu koja će vas terati da se brže krećete i trčkarate s kraja na kraj terena, a bitno je i da s druge strane mreže bude osoba koja će vas motivisati da se aktivirate.

Osim sporta i seks je veoma efikasan vid rekreacije, a poljupci, razmena nežnosti i strastvena ljubavna igra vrlo efikasno smanjuju kilograme i masne naslage, naročito kada su u pitanju zahtevnije poze. Na ovaj način izgubićete čak do 700 kalorija!