Vikendice! Odličan biznis u Srbiji – Najviše zemljišta se prodaju na ovim lokacijama

Poslednje dve i po godine izgradnja je sve intenzivnija, a nekretnine su jedan od najunosnijih biznisa današnjice – i to ne samo u Srbiji i u velikim gradovima.

Možda ljudi iz sela nastavljaju da se sele u veća mesta, ali Beograđani, Novosađani i stanovnici ostalih većih gradova sve češće posećuju sredine koje se nalaze van gradskih gužvi, u potrazi za mirom, prirodnim lepotama, čistim vazduhom.

Šta se desi kada požele da asfalt, buku i gužve zamene za takav neki prizor? Upravo ono čemu sada svedočimo: zemljišta se sve više prodaju, gradnja je sve masovnija, i ulaže se veliki novac u to da kuće budu ne samo funkcionalne – već i moderne.

Ipak, treba imati u vidu da cena dosta zavisi od same lokacije, pozicije, potencijala zemljišta, uređenosti, veličine itd.

Kuće se prodaju za 11.000, 14.000 do 17.000 evra ili više, ako su stare i u njih nije mnogo ulagano, što je najčešće slučaj budući da je reč o “vikendašima-starosedeocima” koje ili nema ko da nasledi ili više ne mogu da se brinu o vikendici pored kuće u gradu.

Priliku da kupe nekretninu van grada, za malo para, s oduševljenjem su dočekali svi oni koje je i sama pandemija naterala da razmišljaju o investiranju u “parče raja” u prirodi.

Šumadija je idealan kraj za gradnju vikendice, zapravo, čitav potez od Beograda preko Avale i Kosmaja, pa do Rudnika. Podsećamo vas i na priču o tome kako je Kosmaj, praktično iz senke, uzeo primat nad planinama koje su blizu gradu, a opet dovoljno udaljene i “ušuškane” da pruže izolaciju i komfor.

Prilikom gradnje ili renoviranja treba imati u vidu da su i materijali za opremanje enterijera u poslednjih šest meseci poskupeli u čak tri navrata – i to na svetskom tržištu. Poskupljenje tih proizvoda ide i do 35 odsto.

Isto tako, već uveliko je poznato da je poskupeo i građevinski materijal, odnosno onaj namenjen za eksterijer, pa majstorima nije lako da formiraju cene radova – tačnije, ponude važe 7 do 10 dana.

Na globalnom nivou, usled rasta cene svih sirovina i poremećenih lanaca snabdevanja, primarno su poskupele tapete, zatim podovi, tekstilna i ostala oprema.

Koliko je ovaj post bio koristan?

Kliknite na zvjezdicu da biste ga ocijenili!

Prosječna ocjena / 5. Broj glasova:

Za sada nema glasova! Budite prvi koji će ocijeniti ovu objavu.

Najnoviji članci

Najnoviji članci