back to top

Neugodni miris cigarete – kako ga se rešiti

Svakome se barem jednom u životu dogodilo da u domu osjeti neugodan miris koji dolazi iz uređaja, poput perilice rublja, hladnjaka ili usisavača.

Neugodni miris cigarete pored toga što je nezdrav, sigurno je da ga niko ne želi u prostoru, pa čak ni sami pušači. Naredni tekst nudi nekoliko rešenja koja če učiniti da uklonite ili ublažite miris cigarete, a uz pomoć nekoliko stvari koje zasigurno svi imaju pri ruci.

Ovaj prepoznatljivi miris je zaista teško ignorisati, a pored toga veoma je prodoran, te se tako uvlači u gotovo sve stvari, koje onda postaju izvor takvog mirisa.

Na tržištu postoji veliki broj hemijskih sredstava koji uklanjaju ovaj miris, ali je ipak upitna njihova štetnost po ljudsko zdravlje, jer su oni uglavnom inhalatarnog tipa.

Tako je moguće da njihovom upotrebom unosimo, pored duvanskog dima, još neke štetne supstance koje ugrožavaj naše zdravlje. Pre nego posegnete za nekim od njih (koji je pored toga skup), pokušajte ovaj problem de rešite sa sredstvima i sastojcima koja su potpuno prirodna.

Neugodni mirisi u kući mogu se pojaviti iz više razloga. Kućni aparati također zahtevaju njegu, u čemu mnogi greše, pa zaborave hranu kojoj je istekao rok trajanja u hladnjaku ili je slučajno usišu, pa zaborave očistiti usisavač i slično.

neugodni miris cigarete – kako ga se rešiti
Neugodni miris cigarete pored toga što je nezdrav, sigurno je da ga niko ne želi u prostoru

Rešite neugodni miris cigarete sa sirćetom

Poznato je da je sirće gotovo univerzalno sredstvo za čišćenje, a ono što ga čini dodatno vrednim, jeste da je dobro i kada je u pitanju neutralizacija mirisa.

U bocu koja ima raspršivač sipajte sirće u koje ste nasuli jednu polovinu vruće ili tople vode, zavisno od potrebe. Drvene predmete i nameštaj tretirajte tako što ćete ga pošpricati ovom kombinacijom, a potom prebrišite pamučnom tkaninom.

Tapacirani nameštaj je komplikovaniji kada je u pitanju vreme, jer je neophodno da se osuši, ali se primenjuje ista tehnika.

neugodni miris cigarete – kako ga se rešiti
Neugodni miris cigarete – kako ga se rešiti

Soda bikarbona

Ukoliko vam se ne sviđa miris sirćeta u sopstvenom prostoru i po svome nameštaju, odlična zamena je soda bikarbona koja moć da apsorbuje i neutrališe mirise iz okruženja.

Soda bikarbona se pokazala kao izuzetno dobra kada je u pitanju zatvoren prostor, kao što su ladice, zatvorene police, i sl. Dovoljno je da u posudicu sa sodom bikarbonom stavite u zatvoren prostor, a u periodu od 24 časa ona će neutralizovati sve mirise.

Isto tako, soda bikarbona je mnogo efikasnija kada je u pitanju tapacirani nameštaj. Dovoljno je da ga prvo usisate, potom da ga pospete celog sodom bikarbonom koju treba da ostavite da stoji 24 časa, te da istu temeljno usisate. Zvuči neobično, ali je efikasno.

neugodni miris cigarete
Ukoliko vam se ne sviđa miris sirćeta u sopstvenom prostoru i po svome nameštaju, odlična zamena je soda bikarbona koja moć da apsorbuje i neutrališe mirise iz okruženja.

Mlevena kafa

Ukoliko sa prethodnim predlozima niste uspeli da rešite problem neugodnog duvanskog mirisa, isprobajte još jedan – mlevenu kafu ili aktivni ugalj. I jedno i drugo su odlični kada je u pitanju apsorbovanje neugodnih mirisa.

Ipak, kako do svega ovoga ne bi uopšte došlo, te kako se pušači ne bi odricali svojih navika i osećali marginalizovano i neugodno zbog posledica koje izaziva cigareta, postoji rešenje koje se naziva elektronska cigareta.

Sa ovom cigaretom sigurno je da nećete ugroziti svoje okruženje, niti učiniti da u prostoru bude neprijatni miris duvana. Ovako se rešavaju svi problemi, i to obostrano. Jeste li pušač? Pokušajte.

Preporuka